Malá, ale krásna a luxusná: Kuchyňa, ktorú si zamilujete

Malá, ale krásna a luxusná: Kuchyňa, ktorú si zamilujete

Priestoru na bývanie nie je nikdy dosť. Avšak, obmedzená plocha na bývanie ešte neznamená, že si nemôžete vo svojom dome alebo byte užívať zábavu, relax i pohodlie. Existuje veľmi veľa spôsobov a riešení, ako zmeniť svoju malú kuchyňu na živé a milované miesto vo vašej domácnosti.

A aby bola miestnosť kuchyne krásna a stále funkčná už nemusíte hľadať odborníkov, pretože naše rady by vám mohli pomôcť rovnako dobre.

Obklopte sa prírodnými materiálmi
Drevené podlahy, fasády alebo dokonca nábytok z masívu sú najlepším spôsobom, ako dodať teplo a útulnosť aj tomu najtmavšiemu a nenápadnému kuchynskému kútu. Je tiež štýlový, udržateľný a vždy moderný. Vždy.

Drevo je i mimoriadne ekologický a dokonca aj ekonomický materiál, ktorý vás tiež pekne v zime zahreje a v lete ochráni pred vysokými horúčavami. Rozumie si s inými materiálmi, vďaka čomu  môže byť vaša nová kuchynská linka nielen krásna, ale aj funkčná.

Vyberte si správnu paletu farieb
Biela rozširuje priestor – to vie každý. Mnoho ľudí si ale myslí, že biele steny, podlahy, stropy a  nábytok sú nudné. Biele steny ale môžete kedykoľvek jednoducho pretrieť a v prípade potreby aj  oživiť farebne výrazným a odlišným doplnkom.

V bielom odtieni stien vynikne aj moderná kuchyňa s ostrovčekom, vďaka ktorému bude využitie tohto priestoru na varenie a spoločné chvíle naozaj pohodlné.

Nepodceňujte organizáciu priestoru
V priestore kuchyne to znamená nezabudnúť najmä na správne rozmiestnenie troch dôležitých zón. Tej, v ktorej sa nachádza chladnička, umývadlo a varná doska. Pri ich rozmiestnení myslite aj na správnu vzdialenosť medzi nimi a vybavenie vhodnými spotrebičmi.

Pomôcť vo využití kuchyne vám pomôže aj osvetlenie a voľba dostatočne veľkých úložných priestorov.