Magnézium každý deň – prečo áno?

Magnézium každý deň – prečo áno?

Bolesť hlavy, nesústredenosť, nepríjemné svalové kŕče či znepokojivé búšenie srdca – to je iba zlomok príznakov, ktorými telo signalizuje nedostatok magnézia! Pritom túto minerálnu látku potrebuje každá jedna bunka v našom tele. Ktoré zdroje sú naň bohaté a ďalšie dôvody pre jeho pravidelné dopĺňanie prezradíme v nasledujúcich riadkoch.

Magnézium je často nazývané „prvkom života”. Toto pomenovanie vychádza z toho, že je nevyhnutný pre život väčšiny tvorov na zemi. Zodpovedá za svalové sťahy srdca, usmerňuje výmenu informácií medzi jednotlivými nervovými bunkami a podieľa sa na vyše 300 enzýmoch ľudského organizmu. Okrem zabezpečenia zdravého fungovania organizmu, magnézium pomáha pri stálej alebo zriedkavej nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Odporúčaná denná dávka je stanovená na 375mg na osobu, pričom s pribúdajúcim vekom sa jeho potreba zvyšuje. Rovnako je to aj počas tehotenstva a dojčenia, pri ochorení srdca a u športovcov.

Keď ho je málo…kde ho hľadať?

Nedostatok magnézia spôsobuje mnohé problémy. Medzi ne patria svalové kŕče, ktoré sú asi najviditeľnejším príznakom. Môže však vyvolať aj úzkosť a depresiu, pretože je silne spojený aj s psychickým zdravím. Mnohých ľudí, ktorí nemajú v tele dostatok magnézia trápi aj nespavosť, závrate, silné migrény, vysoký krvný tlak, problémy so srdcom, vyčerpanosť, únava, problémy s pamäťou a učením sa. Dostatok magnézia by sme mali prijímať stravou a tekutinami. Nájdeme ho v zelenej zelenine, orechoch, semenách a celozrnných výrobkoch. Za výborné zdroje sú považované ďatle, banány, ananás, mandle, kešu, strukoviny ako hrach, či varená šošovica, špenát, artičoky, varené kuracie mäso, sezamové semeno, droždie, pšeničné klíčky a tuniak. V súčasnosti je ale zložité získať dostatok magnézia z jedla, pretože obsiahnuté množstvo len málokedy pokryje potrebnú dávku. V dnešnej dobe je riešenie naoko veľmi jednoduché – výživové doplnky! Stačí vhodiť do pohára s vodou šumivú tabletu, vypiť, a hotovo! Čo však v prípade, že sa nachádzate mimo všetkých týchto „vymožeností“ každodenného života – napríklad na výlete v prírode, v dopravnej zápche, či jednoducho nemáte čas čakať? Majte po ruke MaxiVita Magnézium 400mg! Účinný prášok sa nachádza v praktických malých vrecúškach, ktoré hravo skryjete do akejkoľvek kabelky, peňaženky či vrecka. Obsah stačí vsypať do úst a nechať rozpustiť. Vďaka tomu sú aktívne látky rýchlejšie vstrebateľné a účinok rýchlejší. MaxiVita Magnézium 400mg je vhodným doplnkom pri športe, nadmernej fyzickej záťaži či psychickom vypätí. Navyše obsahuje vitamín C a B komplex, ktoré podporujú imunitný systém, činnosť svalov, srdca a nervovej sústavy. Viac na www.nasevitaminy.sk