HP predstavuje nové portfólio tlačiarní Latex, vnášajúcich do sveta tlače nebývalú všestrannosť a udržateľnosť

HP predstavuje nové portfólio tlačiarní Latex, vnášajúcich do sveta tlače nebývalú všestrannosť a udržateľnosť

Nové tlačiarne radu HP Latex 700 a 800 umožňujú poskytovateľom tlačových služieb reagovať na meniace sa požiadavky trhuNové tlačiarne radu HP Latex 700 a 800 umožňujú poskytovateľom tlačových služieb reagovať na meniace sa požiadavky trhu

  • Bezkonkurenčná všestrannosť, živé farby a oslnivo biela: tlačiarne používajú najnovšiu generáciu atramentov HP Latex vrátane najbelšieho na trhu dostupného bieleho atramentu,[1] ktorý postupom času nežltne.
  • Výkonnejšia tlač: vďaka rýchlejšej tlači oproti starším modelom značky HP umožňujú tlačiarne HP Latex 700/800 poskytovateľom tlačových služieb (PSP) zvýšiť produktivitu až o 50 %.[2]
  • Väčší dôraz na udržateľnosť: použitie atramentov HP Latex a kartónových kaziet HP Eco Carton[3] znižuje uhlíkové emisie o 60 % a spotrebu plastov o 80 %.[4]
  • Nový systém HP Latex Print and Cut Plus: modernizovaný systém HP Print and Cut Plus používa zdokonalený systém optického sledovania polohy, ktorý umožňuje presne rozpoznať jednotlivé tlačové úlohy a vykonávať orez s vysokou presnosťou.
  • Modernizované portfólio HP PageWide XL: spoločnosť HP takisto predstavuje nové portfólio HP PageWide XL s pokročilými bezpečnostnými funkciami a funkciami pre riadenie pracovného postupu.

 Spoločnosť HP Inc. predstavila rad nových latexových veľkoformátových tlačových riešení, ktoré poskytovateľom tlačových služieb pomôžu diverzifikovať ich ponuku a uspokojiť náročnejšie potreby zákazníkov. Po roku, v ktorom sa veľkoformátová tlač stretávala s narušením bežného chodu podnikania, prinášajú rady HP Latex 700 a 800 veľa funkcií, ktoré poskytovateľom tlačových služieb umožnia byť agilnejšími, zvládať ambiciózne projekty a uchádzať sa o najhodnotnejšie zákazky. Nové portfólio prináša aj rýchlejšiu tlač, aby poskytovatelia tlačových služieb mohli zvládať aj náročné termíny, a kladie dôraz aj na udržateľnosť.

Predstavujeme nový rad Latex 700/800

„Ak budete premýšľať o tlačiarňach HP Latex, predstavte si jedinečnú schopnosť kývnuť na každú požiadavku zákazníka bez ohľadu na rýchlo sa meniaci pracovný harmonogram alebo typ použitia. Tieto tlačiarne vám pomôžu dodržať termíny a nesporne zaručia bezpečnosť prevádzkovateľov aj ochranu životného prostredia, pretože s tlačiarňami HP Latex bude každé rozhodnutie ohľadom signage grafiky a dekoratívnej potlače udržateľné,” uviedol Guayente Sanmartin, generálny riaditeľ pre veľkoformátovú tlač spoločnosti HP. „Nové portfólio tlačiarní Latex 700 a 800 pomôže poskytovateľom tlačových služieb uspieť, vysporiadať sa s požiadavkami zákazníkov aj v novom normále a zvládnuť aj ambicióznejšie projekty – to všetko získajú s istotou, že tieto stroje nesklamú.“

Rad tlačiarní
HP Latex 700 a 800
(700, 800, 700 W, 800 W)

Nový rad HP Latex pozostáva zo štyroch zariadení – tlačiarní HP Latex 700 a 800 a HP Latex 700W a 800W, ktoré prvýkrát vo svojej kategórii ponúkajú tlač bielym atramentom. Ide o najbelší na trhu dostupný biely atrament, ktorý postupom času nežltne.[5] Poskytovatelia tlačových služieb teda môžu pri tlači dosiahnuť čistejšie kontúry a väčší kontrast na tmavom podklade.

Modernizované tlačové hlavy, vybavené väčším počtom trysiek a dosahujúce rýchlosť tlače až 36 m2/h (388 ft2/h), umožňujú tlačiarňam HP Latex 800 a 800W v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi HP ponúknuť o 50 % vyššiu produktivitu. Tlačové úlohy spracovávané na tlačiarňach nového radu 700/800 umožnia dosiahnuť živé farby a detailnejšie podanie obrazu aj textu, navyše aj pri vyšších rýchlostiach tlače. HP PrintOS umožňuje poskytovateľom tlačových služieb sledovať a riadiť svoju tlačovú flotilu pomocou cloudového rozhrania, ktoré môžu používať prakticky kdekoľvek a kedykoľvek.

HP Eco Carton

Nedávny výskum spoločnosti HP ukázal, že 85 % poskytovateľov tlačových služieb teraz požaduje udržateľné produkty a postupy.[6] V záujme uspokojenia tejto požiadavky nadväzujú nové výrobky Latex na dlhodobé úsilie spoločnosti HP o vývoj udržateľných tlačových technológií. Všetky štyri tlačiarne radov HP Latex 700 a 800 používajú HP Eco Carton – kazetu vyrobenú z lepenkového materiálu, čo znamená zníženie množstva použitých plastov o 80 %. Atramenty na vodnej báze od spoločnosti HP sú tiež šetrnejšie k životnému prostrediu.

Vylepšené portfólio výrobkov HP Latex Print and Cut Plus

V súvisiacich správach predstavila spoločnosť HP tiež modernizované portfólio výrobkov Latex Print and Cut, ktoré je plne kompatibilné s radmi Latex 700 a 800.[7] Tieto zariadenia, vybavené najnovším softvérom Raster Image Processor (RIP) a úplne novými konturovacími rezačkami, umožňujú lepšiu použiteľnosť – uľahčujú a zjednodušujú úlohy pri tlači signage grafiky či pri dekoratívnej potlači.

Portfólio HP Latex Print and Cut Plus zahŕňa nasledujúce výrobky:

  • HP Latex 335 Print and Cut Plus Solution
  • HP Latex 315 Print and Cut Plus Solution
  • HP Latex 115 Print and Cut Plus Solution
  • HP Latex 64 Plus Cutting Solution
  • HP Latex 54 Plus Cutting Solution
  • HP Latex 54 Basic Plus Cutting Solution[8]

Medzi modernizované funkcie patrí optimalizovaná presnosť rezu vďaka vylepšeným konfiguráciám systému optického sledovania polohy (OPOS). Pri tomto vylepšení načítava rezačka HP čierne vnútorné čiary pozdĺž tlačovej úlohy a vykonáva ďalšie merania, pričom na identifikáciu úlohy ďalej napomáhajú nové čiarové kódy HP umiestnené na vytlačených listoch. Rezanie na nových zariadeniach Latex 64 a 54 Plus Cutting Solutions je vylepšené vyšším prítlakom (až 600 g).[9] Ten poskytuje potrebný tlak na zabezpečenie presného rezu aj u silnejších tlačovín.

Farebná dotyková obrazovka reaguje veľmi rýchlo a rozhranie obsahuje vylepšenú ponuku, vďaka ktorej sa so zariadením veľmi ľahko pracuje. Zásobník na papier má aj prepracovaný dizajn a po zložení má teraz menšie rozmery, čo firmám umožňuje lepšie využitie priestoru.

Modernizované tlačiarne HP PageWide XL

Zatiaľ poslednou novinkou predstavenou spoločnosťou HP sú nové prírastky do rodiny veľkoformátových tlačových riešení HP PageWide XL. Nové zariadenia HP PageWide XL určené podnikom a stredne veľkým firmám, ako aj tlačiarenským spoločnostiam, ktoré poskytujú služby zákazníkom pôsobiacim v oblasti architektúry, strojárstva a stavebníctva, poskytujú rýchle, jednoduché a bezpečné riešenia.

Nový rad zahŕňa nasledujúce tlačiarne:

  • PageWide XL 3920
  • PageWide XL 4200
  • PageWide XL 4700
  • PageWide XL 5200
  • PageWide XL 8200

Pre IT manažérov a CAD projektantov v podnikoch a stredne veľkých firmách platí ako priorita predovšetkým bezpečnosť. Nové riešenia PageWide XL na to reagujú novými funkciami, ktoré chránia podniky v stále integrovanejšom svete, vrátane zabezpečovacích prvkov ako HP SecureBoot, Whitelisting a HP Connection Inspector. Nové tlačiarne radu PageWide XL sa teda stávajú najlepšie zabezpečenými veľkoformátovými tlačiarňami na svete.[10]

Dostupnosť

Zariadenia radu HP Latex 700 a 800, aktualizované riešenia HP Latex Cut and Print Plus a tiež novinky portfólia PageWide XL budú k dispozícii od februára 2021.

——————————————————————————–

[1] Najbelšia biela na základe ISO/DIS 23498 v porovnaní s konkurenčnými alternatívami používajúcimi rozpúšťadlové a UV technológie s cenou pod 50 000 USD k máji 2020. Test vykonaný na čiernom nepriehľadnom samolepiacom vinyle (L *: 4,16 – a: 0,48-b : 2, 34) s tlačovým režimom 160 % UF s atramentom HP 832 1 Lite White Latex. Vizuálna nepriehľadnosť = 91 %.

[1] Len pre Latex 800 a 800 W – v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi Latex.

[1] Atramentovú kazetu HP Eco-carton z ekologickej lepenky HP je možné recyklovať prostredníctvom miestnych recyklačných tokov a atramentové vrecko, rovnako ako tlačové hlavy, možno recyklovať prostredníctvom bezplatného programu HP Planet Partners. Na stránke http://www.hp.com/recycle sa dozviete, ako sa zapojiť, funkcie a dostupnosť programu HP Planet Partners; program nemusí byť vo vašej oblasti k dispozícii. Pokiaľ tento program nie je k dispozícii, vyhľadajte vhodnú likvidáciu v bezpečnostnom liste materiálu (MSDS), ktorý je k dispozícii na adrese http://www.hp.com/go/ecodata.

[1] Vonkajší obal atramentovej kazety je 100 % recyklovateľný. Zníženie C02 na základe prechodu z plastovej atramentovej kazety na kartónovú atramentovú kazetu HP Eco-Carton s ročnou výrobnou úsporou 291 ton a prepravnou úsporou 8 ton. To zodpovedá 1 194 028 km prejdených priemerným osobným vozidlom alebo viac ako 38 miliónom nabitých smartphonov.

[1] Najbelšia biela na základe ISO / DIS 23498 v porovnaní s konkurenčnými alternatívami používajúcimi rozpúšťadlové a UV technológie s cenou pod 50 000 USD k máju 2020. Test vykonaný na čiernom nepriehľadnom samolepiacom vinyle (L *: 4,16 – a: 0,48-b : 2,34) s tlačovým režimom 160 % UF s použitím bielej latexovej atramentovej kazety HP 836. Vizuálna nepriehľadnosť = 91 %.

[1] Výskum HP vykonaný s C Space. Prieskum prebehol 6. – 12. októbra 2020 sa 102 poskytovateľmi latexových PSP.

[1] Tlačiarne HP Latex 700 a 700 W je možné priamo pripojiť, zatiaľ čo tlačiarne HP Latex 800 a 800 W vyžadujú upgrade softvér RIP

[1] K dispozícii len v oblasti AMS.

[1] Prítlak až 600 g platí iba pre HP Latex 64 Plus Cutter a HP Latex 54 Plus Cutter. Prítlak HP Latex 54 Basic Plus Cutter dosahuje až 400 g.

[1] Založené na porovnaní vydaných špecifikácií zabezpečenia, ktoré si nechala vykonať spoločnosť HP a ktoré vykonala spoločnosť Sogeti v septembri 2020. Porovnanie portfólia HP PageWide XL a konkurencie, ktorá od roku 2019 predstavuje podľa IDC väčšinový podiel na trhu LED a UV-gélových tlačiarní po celom svete. Porovnávacie matice a ďalšie podrobnosti sú k dispozícii na vyžiadanie.