Valentínske banány v čokoláde
Užite si blížiaci sa sviatok zamilovaných a oslaďte si so svojím milovaným spoločne strávené chvíle lahodným dezertom. Kombinácia ovocia a čokolády je rokmi overená klasika, vyskúšajte tentokrát spojenie s banánmi a srdiečkami Haribo, ktorými dáte jasne najavo svoje city.
Kto by nemiloval hriešne spojenie ovocia a čokolády? Táto sladká klasika sa výborne hodí na každú oslavu a na oslavu lásky predovšetkým. Prekvapte svoju drahú polovičku lahodným dezertom v podobe banánov v čokoláde ozdobenými srdiečkami Haribo Love Hearts. Užite si spoločne strávené chvíle, príprava dezertu vám nezaberie príliš veľa času a pomôcť so zdobením môžu aj deti.
Banány v čokoláde zdobené srdiečkami Haribo
Ingrediencie
4 banány
jednorazové paličky alebo silnejšie špajle či drievka na nanuky
kvalitné čokoládové kúsky
farebné ozdoby
srdiečka HARIBO Love Hearts
Postup
– Na pare vo vodnom kúpeli rozpusťte čokoládové kúsky pri teplote 47 °C, aby čokoláda zostala lesklá. Ak nemáte teplomer, všimnite si, kedy sa pri miešaní na čokoláde začnú tvoriť malé bublinky
– Čokoládu nechajte trochu vychladnúť a prelejte ju do vysokého pohára.
– Banán rozrežte napoly, do každej časti napichnite drievko a opatrne namočte do čokolády v pohári
– Nechajte čokoládu stiecť a odložte banán na papier na pečenie.
– Ihneď dekorujte farebnými ozdobami a srdiečkami Haribo hneď ako čokoláda stuhne, srdiečka aj ďalšie dekorácie budú lepšie držať.