Valentínske banány v čokoláde

Valentínske banány v čokoláde

Užite si blížiaci sa sviatok zamilovaných a oslaďte si so svojím milovaným spoločne strávené chvíle lahodným dezertom. Kombinácia ovocia a čokolády je rokmi overená klasika, vyskúšajte tentokrát spojenie s banánmi a srdiečkami Haribo, ktorými dáte jasne najavo svoje city.

Kto by nemiloval hriešne spojenie ovocia a čokolády? Táto sladká klasika sa výborne hodí na každú oslavu a na oslavu lásky predovšetkým. Prekvapte svoju drahú polovičku lahodným dezertom v podobe banánov v čokoláde ozdobenými srdiečkami Haribo Love Hearts. Užite si spoločne strávené chvíle, príprava dezertu vám nezaberie príliš veľa času a pomôcť so zdobením môžu aj deti.

Banány v čokoláde zdobené srdiečkami Haribo

Ingrediencie

4 banány

jednorazové paličky alebo silnejšie špajle či drievka na nanuky

kvalitné čokoládové kúsky

farebné ozdoby

srdiečka HARIBO Love Hearts

Postup
– Na pare vo vodnom kúpeli rozpusťte čokoládové kúsky pri teplote 47 °C, aby čokoláda zostala lesklá. Ak nemáte teplomer, všimnite si, kedy sa pri miešaní na čokoláde začnú tvoriť malé bublinky

– Čokoládu nechajte trochu vychladnúť a prelejte ju do vysokého pohára.

– Banán rozrežte napoly, do každej časti napichnite drievko a opatrne namočte do čokolády v pohári

– Nechajte čokoládu stiecť a odložte banán na papier na pečenie.

– Ihneď dekorujte farebnými ozdobami a srdiečkami Haribo hneď ako čokoláda stuhne, srdiečka aj ďalšie dekorácie budú lepšie držať.