Zariadenie, ktoré dokáže zachrániť nejedno ráno

Zariadenie, ktoré dokáže zachrániť nejedno ráno

Plochá žehlička na vlasy tvorí základ kozmetickej výbavy takmer každej ženy. Je totiž jedno či máte vlasy krátke, alebo dlhé, žehlička dokáže zachrániť nejedno zlé ráno, keď vlasy vyzerajú ako po celonočnom žúre.

Žehlička na vlasy je dokonalé zariadenie, pretože s ňou vyrovnáte neposlušnú ofinu, vlasy vyhladíte dorovna, ale dokážete s ňou urobiť aj oveľa väčšie zázraky. Ako teda využiť plochú žehličku na maximum?

  1. Doprajte ofine šmrnc

Radi nosíte krátku ofinu, ale občas zažívate rána, kedy by ste ju radšej nemali? Vďaka žehličke sa nemusíte báť, že vás vaša kráska nebude ráno poslúchať, ani nemusíte celú noc ofinu chrániť pripnutú sponkou k hlave. Ofinu pomocou žehličky ľahko skrotíte dorovna alebo vytočíte do rafinovanej vlny. Ak chcete aby pevne držala, prelakujte ju na záver väčším množstvom laku.

  1. Vlasy hladké a jemné ako hodváb

Žehlička na vlasy dokáže s vlasmi nemožné. Vyhladí vaše neposlušné vlasy dorovna za pár minút v závislosti od vašej šikovnosti. Nezabudnite si prikúpiť kvalitný ochranný sprej, ktorý zaručí, že sa vaše vlasy pri upravovaní nepoškodia.

  1. Objem pre krátke vlasy

Krátkym účesom často chýba objem. Ak by ste ho radi pridali, použite žehličku, avšak trocha inak ako tradične. Pomocou obtáčania vlasov okolo žehličky môžete vytvoriť jemné vlny na vlasoch, ktoré vytvoria prirodzene bohatý look.

  1. Vlny pod čiapku

Ak by bolo leto, tak by sme ich nazvali plážovými vlnami, ale leto nie je, a preto ich pomenujeme tak, ako sa teraz dajú využiť, a teda ako vlny pod čiapku. Ak chcete aby vaše dlhšie vlasy aj pri nosení čiapky vyzerali štýlovo, vytvorte na ich koncoch pomocou žehličky jemné vlny. Stačí ak vlasy zvlníte od brady nadol, spod čiapky toho aj tak viac nie je vidno. Vlny dosiahnete tak, že budete žehličkou prechádzať po vlasoch a točiť ju smerom vpred a vzad, prípadne môžete vlasy okolo žehličky obtočiť, avšak iba na krátku chvíľu, aby sa vlasy nezvlnili príliš.

  1. Vykúzlite pravé kučery

Pomocou žehličky ľahko vytvoríte kučery, ktoré budú vyzerať ako od kaderníka. Stačí vlasy na žehličku natočiť a chvíľu podržať. Ak chcete, aby boli kučery veľké a pevné, je potrebné nechať žehličku pôsobiť dlhšie. Avšak pozor! Nie príliš dlho, aby sa vlasy nepoškodili. Ak práve naopak chcete iba jemné kučery, prípadne jemné vlny, nechajte žehličku na vlasoch iba krátko.

Plochá žehlička je vhodným darčekom pre každú ženu a je úplne jedno, či nosíte krátky účes, alebo dlhé vlasy. Okrem hladkého vyžehlenia dokáže skrotiť neposednú ofinu, či vykúzliť vlny a kučery na počkanie, a tak zachrániť vlasovú katastrofu na celý deň.

Zdroj obrázka: puhhha / Shutterstock.com