Kondičný tréner Maroš Molnár vo vašej obývačke

Kondičný tréner Maroš Molnár vo vašej obývačke

Nie každý má možnosť cvičiť s Marošom Molnárom naživo, ale vďaka novej knihe Gauč alebo šťastie môže mať každý jeho rady poruke a meniť sa deň čo deň.

Tohto kondičného trénera pozná celé Slovensko z televíznych obrazoviek, kde v relácii Extrémne premeny pomáhal chudnúť obéznym ženám aj mužom. No a svojou knihou chce pohodlných postaviť z gaučov, kde uvelebení čakajú na zázrak. A chce im tak umožniť, aby našli skutočné šťastie v zdravšom životnom štýle.

„Prestaňte čakať na zázrak a vyberte si šťastie!“ odkazuje sympatický tréner. Ak naozaj túžite po zmene, chcete schudnúť, dostať sa do formy, máte super šancu.
Kniha Gauč alebo šťastie z vydavateľstva Ikar je rozdelená na dve časti.
V prvej nájdete životný príbeh Maroša Molnára, ktorý podľa jeho rozprávania napísala Lucia Pastierová Čarná. O tom, ako začal športovať, ako trénoval známe tváre vrátane tenistiek Dominiky Cibulkovej a Daniely Hantuchovej, futbalistu Petra Šeba a mnohých ďalších. O jeho stretnutí s láskou života, manželkou Zuzkou. O fitku Molfit, aj o tom, ako sa dostal k relácii Extrémne premeny ako mu to zmenilo život.

V druhej časti ponúka 150 cvikov na rôzne partie tela – prehľadne, zrozumiteľne, fotky a nákresy, všetko detailne vysvetlené. Kardio, strečing, core… k tomu dva tréningové plány pre muža a pre ženu. No a v závere kapitola o strave. Pozrite si napríklad 7 cvikov Maroša Molnára na spevnenie chrbta, ktoré pripravil z knihy pre portál LepšíDeň.sk. „Pevný a silný chrbát je spoločne s funkčným jadrom tela a funkčným gluteálnym svalstvom zárukou zdravej a funkčnej chrbtice,” tvrdí profesionálny kondičný tréner.

Čo hovorí o svojej knihe Maroš Molnár?


Maroš svojím nasadením, príbehom a sériou účinných cvičení inšpiruje a odovzdáva skúsenosti, nadobudnuté rokmi, ktoré strávil s profesionálnymi športovcami, ale aj trénovaním bežných klientov.
AKO DOSIAHNUŤ CIEĽ BEZ ZLYHANIA

  • Cieľ si treba nastaviť efektívne tak, aby bol motivačný, nie demotivujúci.
    • Cieľ by mal byť konkrétny a merateľný.
    • Musí byť pre nás výzvou, ale realistickou.
    • Veľký cieľ si treba rozdeliť na menšie čiastkové ciele.
    • Je dôležité sústrediť sa na proces, nie na výsledok.
    • Je ideálne stanoviť si denne iba jednu úlohu, dôležitú na splnenie cieľa.
    • Počas procesu je dobré robiť si záznamy na dennej, týždennej alebo mesačnej báze a zaznamenávať si progres.

Milan Buno, knižný publicista