Heureka radí: Ako si vybrať správne zimné pneumatiky

Heureka radí: Ako si vybrať správne zimné pneumatiky

Leto už je nenávratne za nami. Pre niekoho to znamená smútok za dovolenkami, pre žiakov návrat nad učebnice a zošity a pre vodičov blížiacu sa povinnosť prezúvať pneumatiky. Heureka vám poradí ako na to.

Na Slovensku pre vodičov platí povinnosť jazdiť na zimných pneumatikách od 1. novembra do 31. marca. Znamená to síce, že vodiči ešte majú pár týždňov čas, ale dáta od nákupného radcu Heureka, ktorý pod sebou združuje viac ako 10 000 e-shopov, ukazujú, že Slováci nič nenechávajú na náhodu.

V posledných týždňoch stúpal záujem o zimné pneumatiky v e-shopoch o stovky percent. Najväčšej popularite sa tešili stabilné značky ako Goodyear, Dunlop alebo Bridgestone. Najväčší záujem mali zákazníci v online predaniach o zimné pneumatiky Goodyear Eagle Ultra Grip.

Kritériá, na ktoré netreba zabúdať

Online nákup zimných pneumatík môže byť riskantný, ak neviete, čo robíte. Než si kúpite nové pneumatiky, zamyslite sa nad tým, kam najčastejšie povedú vaše jazdy a poraďte sa aj s technickým preukazom. V ňom nájdete informácie o tom, aké plášte patria na vaše auto. Poprípade vám môže pomôcť aj výrobca vášho automobilu.

Dôležité je tiež poznať svoje osobné preferencie. Ak jazdíte rýchlo, mali by ste dbať na to, aby vaše nové pneumatiky mali vyššiu priľnavosť a vyššiu brzdnú účinnosť. Pre rýchlu jazdu hľadajte pneumatiky medzi tými, ktoré znesú veľkú záťaž a sú určené pre vysoký výkon. Ak jazdíte skôr plynulo a dlhšie trasy, často aj po diaľnici, vašou prioritou by zase mali byť pneumatiky s dlhým kilometrovým dobehom.

Kým rozmery pneumatík sú dané rozmermi vášho vozidla, stále existuje veľa ďalších parametrov, ktoré ovplyvnia váš pôžitok z jazdy. Môžu sa líšiť mierou maximálneho zaťaženia, svojou konštrukciou, typom a hĺbkou dezénu či dokonca materiálom použitým na ich výrobu. S výberom tej najvhodnejšej zimnej pneumatiky pre vaše potreby vám môže pomôcť aj výrobca vášho vozidla či automechanik. Viac informácií o tom, ako si vybrať tie najvhodnejšie pneumatiky, nájdete aj na stránkach Heureky.

Pri nakupovaní online nezabúdajte na obozretnosť. Nakupujte len v obchodoch s certifikátom Overené zákazníkmi alebo cez Heureka Košík. Platba na dobierku, ktorá bola dočasne zrušená, bola reaktivovaná, ale stále radšej využite platbu cez internet. Pri preberaní zásielok odporúčame nosiť rúško.