Cesta k podnikateľskému úspechu bez počiatočného finančného tlaku

Cesta k podnikateľskému úspechu bez počiatočného finančného tlaku

odnikanie je veľmi často vzrušujúcou cestou plnou výziev a príležitostí, no často môže byť aj finančne náročným kolotočom. Ak však nemáte prostriedky na založenie firmy od základu, nezúfajte. Jednou z alternatív je využitie predaja existujúcej spoločnosti s históriou alebo platcov DPH. Táto možnosť v sebe ukrýva niekoľko výhod a otvára dvere k podnikateľskému úspechu bez začiatočného finančného tlaku.

Predaj spoločnosti s históriou

Jedným z hlavných benefitov pri nákupe existujúcej firmy je už vytvorený podnikateľský základ. Právne jednoduchý predaj spoločnosti s históriou vám však ponúka nielen finančné výhody a úsporu času, ale aj obrovskú zákaznícku základňu, pracovné postupy, a možno aj zavedenú marketingovú stratégiu. Namiesto začínania od nuly tak môžete prevziať riadenie a pokračovať v rozvoji existujúceho podniku s čistým štítom.

Historicky overená spolupráca so zákazníkmi a partnermi

Ak máte záujem o spoločnosť s prideleným IČ DPH, využiť môžete rovnako výhodný predaj platcov DPH. Avšak, tak ako v prípade ready made spoločnosti s históriou, aj pri platcoch DPH sa môžete spoľahnúť na etablovanú dôveryhodnosť firmy a jej dobré vzťahy so zákazníkmi a obchodnými partnermi. Práve takéto výhody môžu okrem úspory času a financií urýchliť nielen proces zakladania podniku, ale aj jeho rast.

Získanie existujúcej infraštruktúry

Predaj spoločnosti s históriou (v závislosti od konkrétneho výberu) môže zahŕňať aj získanie existujúcej infraštruktúry, kam patria napríklad fyzické aktíva, ako sú budovy a vybavenie, ale aj nemateriálne hodnoty, ako sú databázy, softvéry a ďalšie zdroje. Toto vám môže ušetriť veľa námahy a nákladov pri budovaní od základu.

Prístup k skúsenostiam a Know-how

S prevzatím existujúcej firmy môžete získať aj prístup k skúsenostiam a know-how, ktoré môžu byť pri riadení podniku veľmi cenné. Osvojenie si osvedčených postupov a vyhýbanie sa chybám, ktoré iní urobili v minulosti, môže váš podnik posunúť vpred s oveľa menšími rizikami.

Predaj existujúcej spoločnosti s históriou (bez záväzkov) sa dá teda považovať za vynikajúcu cestu k podnikateľskej výnimočnosti, najmä pre tých, ktorí hľadajú riešenie bez veľkých finančných bremien. Všetko si ale dobre naštudujte a zvážte, aké možnosti máte k dispozícii a môžete využiť v praxi.

Zdroj obrázka:fizkes/Shutterstock.com