Vianoce v Sniežkove. Nádherný príbeh pre deti od 5 rokov

Vianoce v Sniežkove. Nádherný príbeh pre deti od 5 rokov

Vianoce sú za dverami a zvieratká v Sniežkove sa tešia na to, akosi ich spolu oslávia. Čaká ich však nemilé prekvapenie… Aké?
Dočítate sa v novej detskej knižke
Vianoce v Sniežkove.

Tri dni a tri noci pred kúzelným Štedrým večerom prikryla kopce v Malej studenej doline v Snežných horách hustá biela perina. Trochu pripomínala sladkú šľahačku, no bola studená ako zmrzlina. Vzduch voňal zimou, mrazom a dobrodružstvom….

Všade bolo tichúčko, pokoj a na blízkej borovici sedelo akési čudo s vypúlenými očami. Maličký zobák a krátke nohy, lesklé perie…áno, je to sova Tibor, strážca noci.
Niečo však zrazu narazí do jeho borovice a Tibor si všimne, že naňho hľadí malá veverička Máša v huňatom červenom kožúšku. Tiborovi sa páčila jej roztopašnosť a papuľnatosť, zišla by sa mu kamoška, lebo v poslednom čase bol dosť sám. Blížili sa Vianoce a osamelosť cítil ešte silnejšie.

Máša chystala malé prekvapenie pre všetky zvieratká v Sniežkove a pozvala Tibora, aby sa k nej a jej kamarátom pridal. Veď na Vianoce by nemal byť nikto sám.
Postupne sa stretli s ďalšími zvieratkami. Prišli zajace, svište, líšky, medvede… Chystali stromček na čistinke, pripravovali sa na Vianoce celé tri dni, rozprávali si príbehy…
No na Štedrý deň sa stala katastrofa.
Zo stromčeka sa stratili všetky vianočné ozdoby.

Máša sa zadívala na stromček a naozaj. Nič na ňom nebolo! Ani jediná ozdoba!
Začala koktať: „Č-čo t-to má znamenať?“
„Ja neviem. Teraz som sa zobudil a sú preč!“
Deti, poviem vám, bola to krádež storočia. O chvíľu sa zhromaždili na čistinke všetky zvieratká, pozerali sa jedno na druhé a neveriacky krútili hlávkami.

Vianoce v Sniežkove je krásna detská knižka, ktorá prináša milý príbeh prevoňaný Vianocami a k tomu úžasné ilustrácie Adriána Macha. V druhej polovici sa v príbehu rozbehne pátracia akcia, je to napínavé a deti môžu hádať, kam zmizli všetky ozdoby. Kto ich ukradol? Kto mohol čosi také spraviť v najkrajšie sviatky roka?

Je to milý príbeh nielen o Vianociach, ale aj o priateľstve, samote a o túžbe niekam patriť. Rozprávanie o rodine, súdržnosti a radosti. O tom, že ak nie sme sami a pozveme k štedrovečernému stolu aj iných, môžeme zacítiť nádherné pocity, aké sme doteraz nezažili.

Milé deti, takéto boli teda Vianoce v Sniežkove. Tie najkrajšie Vianoce, aké si len viete predstaviť. Vianoce, ktoré vo vás dokážu zapáliť takú iskru lásky, ktorá má moc roztopiť všetky ľady…