Samsung Galaxy Tab A9 a Galaxy Tab A9+: výborné tablety na prácu i zábavu pre každého

Samsung Galaxy Tab A9 a Galaxy Tab A9+: výborné tablety na prácu i zábavu pre každého

Medzi hlavné prednosti nového radu patria výborný displej, bezproblémový multitasking a bohaté možnosti konektivity v rámci rozsiahleho ekosystému

Bratislava 23. októbra 2023 – Spoločnosť Samsung Electronics dnes predstavila nový rad tabletov Galaxy Tab A9 s bohatou funkčnou výbavou a výborným pomerom ceny a výkonu. Nové tablety sú k dispozícii v dvoch veľkostiach, vyznačujú sa výborným obrazom i zvukom a bohatými možnosťami konektivity. Ponúkajú všetko, čo je dnes potrebné na prácu i zábavu, a to v praktickom prenosnom balení. Oba modely, Galaxy Tab A9 aj Galaxy Tab A9+ výborne zapadnú do ekosystému Galaxy – dajú sa jednoducho prepojiť s množstvom ďalších zariadení a používatelia aj ich blízki sa môžu tešiť na jedinečné zážitky z digitálneho sveta.

Sme presvedčení, že si najlepšie vlastnosti a funkcie moderných tabletov zaslúži skutočne každý,“ hovorí TM Roh, prezident a riaditeľ mobilnej divízie Samsung Electronics. „Vďaka novému radu Galaxy Tab A si všetci môžu užiť nekonečné možnosti zábavy aj práce pri multitaskingu v rámci celého ekosystému Galaxy.“

Filmovým fanúšikom pre radosť

Medzi najväčšie prednosti modelov Galaxy Tab A9 a A9+ nepochybne patria vynikajúce displeje, rad Galaxy A má doposiaľ vôbec najlepší, s uhlopriečkami 8,7 a 11 palcovi. Výborne sa hodí na sledovanie filmov či seriálov, ale taktiež na hranie hier.

Filmovým fanúšikom i hráčom môžeme odporučiť predovšetkým väčší model Galaxy Tab A9+ s obnovovacou frekvenciou 90 Hz, vďaka ktorej pri hraní nedochádza prakticky k žiadnym omeškaniam. Okrem skvelého obrazu si užijú aj výborný zvuk vďaka audiosystému so štyrmi reproduktormi a podporou Dolby Atmos. Nechýba prepojenie 5Gii, takže sa nemusíte báť, že by ste sa ocitli mimo dosahu signálu. Menší model Galaxy Tab A9 ponúka dva reproduktory a pripojenie LTE. Pri oboch modeloch sa záujemcovia môžu tešiť na elegantné prevedenie so zadnou stranou z mäkkej textúry, vďaka ktorej tablety, či už pri práci alebo zábave, výborne padnú do ruky.

Vynikajúci výkon

Tablety Galaxy Tab A9 i A9+ zaujmú aj výnimočným výkonom a rýchlosťou, vďaka ktorej sa hodia nielen na multimediálnu zábavu, ale aj pracovné úlohy. Majú doposiaľ najväčšiu kapacitu pamäte i úložného priestoru v celej histórii radu Galaxy Tab A, čo znamená množstvo miesta pre dokumenty, rôzne zdroje inšpirácie a pod.

K tabletom určeným na prácu alebo štúdium, samozrejme, patrí aj bezproblémový multitasking. V tejto oblasti si vedie skvele hlavne model Galaxy Tab A9+, pretože podporuje systém Samsung DeX a zobrazenie až troch okien na displeji súčasnei. Pri všetkých modeloch radu Galaxy Tab A sa dá teraz použiť na ukladanie obsahu na displeji funkcia Screen Recorderii, takže je možné sa k akýmkoľvek zdrojom informácií alebo inšpiráciám kedykoľvek vrátiť.

Súčasť širokej rodiny Galaxy

Tablety z radu Galaxy Tab A sa dajú jednoducho prepojiť s ďalšími zariadeniami Samsung Galaxy, takže používatelia môžu jednoducho presúvať obrazový obsah medzi inteligentnými telefónmi, tabletmi a televízormi. O mimoriadne jednoduché zdieľanie súborov mnohých typov sa stará systém Quick Shareiii, ktorý nevyžaduje žiadne párovanie jednotlivých prístrojov.

O zabezpečenie dát sa pri novom rade Galaxy Tab A stará osvedčená a obľúbená multifunkčná bezpečnostná platforma Samsung Knox. Tabuľka Security & Privacy Dashboard umožňuje používateľom jednoducho sledovať a kontrolovať, čo sa s ich dátami deje. Vďaka funkcii Private Share sa všetky dáta pred zdieľaním šifrujú. Používatelia môžu pri zasielaní dôležitých či dôverných informácií nastaviť možnosti prístupu, dátum exspirácie jednotlivých súborov a ďalšie parametre. Funkcia Secure Wi-Fi zase umožňuje využívať tablety Galaxy Tab A9 či A9+ na cestách v ľubovoľnom prostredí bez obáv z nezabezpečených Wi-Fi sietí. Akákoľvek aktivita na internete sa šifruje a systém nepovoľuje prístup sledovacím aplikáciám, takže používateľ môže brázdiť internetom bez akýchkoľvek obáv z dotieravých pohľadov.

Tablety sa v poslednej dobe stali dôležitým zdrojom zábavy a učenia aj pre deti, pre ne je určený systém Samsung Kids – s ním sa môžu pustiť do digitálneho sveta bez obáv, pretože sú v úplnom bezpečí. Stačí pár krokov v nastaveniach a rodičia či poverení dospelí môžu sledovať, čo deti na tablete robia, nastaviť možnosti prístupu, vytvárať detské profily, obmedziť čas na hranie a pod. Okrem toho deti nájdu priamo v tablete množstvo zaujímavého obsahu, ktorý sa týka zábavy aj informácií.

Dostupnosť

Tablety radu Galaxy Tab A9 budú na Slovensku k dispozícii od 1. decembra v grafitovej a striebornej farbe. Odporúčané maloobchodné ceny boli stanovené nasledovne:

MODEL

CENA

Galaxy Tab A9+ 5G 128 GB

349 eur

Galaxy Tab A9+ 5G 64 GB

299 eur

Galaxy Tab A9+ Wi-Fi 64 GB

249 eur

Galaxy Tab A9 LTE 64 GB

219 eur

Galaxy Tab A9 Wi-Fi 64 GB

179 eur

Technické špecifikácie

Galaxy Tab A9/A9+

Galaxy Tab A9

Galaxy Tab A9+

Displej

8,7“ (22,1 cm), LCD

Až 60 Hz

11“ (28 cm), LCD

Až 90 Hz

* Merané uhlopriečne ako plný obdĺžnik bez započítania zaoblených rohov. Skutočná zobrazovacia plocha je menšia vzhľadom na zaoblené rohy a otvor pre objektív fotoaparátu.

Rozmery a hmotnosť

124,7 x 211,0 x 8,0 mm, 332 g (Wi-Fi), 333 g (LTE)

168,7 x 257,1 x 6,9 mm, 480 g (Wi-Fi), 491 g (5 G)

Fotoaparát

Zadný fotoaparát 8 MPix

Predný fotoaparát 2 MPix

Zadný fotoaparát 8 MPix

Predný fotoaparát 5 MPix

Procesor

Octa-Core

Pamäť a úložný priestor

4 GB + 64 GB

8 GB + 128 GB

4 GB + 64 GB

8 GB + 128 GB

Karta Micro SD až 1 TB

* Dostupná kapacita úložného priestoru závisí od inštalovaného softvéru.

** Kapacita sa môže na jednotlivých trhoch odlišovať.

*** Karty MicroSD sa predávajú samostatne.

Batéria

5 100 mAh 

7 040 mAh 

* Typická hodnota podľa nezávislých laboratórnych testov. Typickou hodnotou sa rozumie priemerná odhadovaná hodnota vzhľadom na odchýlky kapacity batérie pri testovaných vzorkách podľa štandardu IEC 61960. Skutočná výdrž batérie závisí od prostredia v sieti, typu využitia a pod.

** Káblové nabíjanie kompatibilné s QC2.0 a AFC.

*** Sieťová nabíjačka a dátový kábel 15 W sa predávajú samostatne. Odporúčame používať len originálne príslušenstvo Samsung.

Operačný systém

Android 13

Siete a konektivita

4G LTE, 5G*, Wi-Fi 5

Bluetooth® v 5.3

Bluetooth® v 5.1

* 5G k dispozícii len pri modeli Galaxy Tab A9+.

** Služby 5G sú k dispozícii len v lokalitách, kde je táto technológia v prevádzke. Vyžaduje optimálne pripojenie 5G. Skutočná rýchlosť závisí od krajiny, operátora a prostredia.

Audio

Dolby Atmos®

Zabezpečenie

Samsung Knox

Príslušenstvo

Kryty Book Cover, Book Cover Keyboard Slim

* Príslušenstvo sa predáva samostatne. Dostupnosť produktov tretích výrobcov sa na jednotlivých trhoch a u jednotlivých operátorov líši.

** Kryt Book Cover Keyboard Slim bude k dispozícii v blízkej budúcnosti len pre model Tab A9+.