Sharon Stone a oslava ženskej sily i odolnosti

Sharon Stone a oslava ženskej sily i odolnosti

Zabudnite na klasické hollywoodske autobiografie. Táto je odzbrojujúco úprimná, plná nepokoja a otázok,“ napísali v O, The Oprah Magazine.

Možno ste ani nevedeli, že Sharon Stone v roku 2001 takmer umrela a potom sa druhýkrát narodila. Trvalo jej roky, kým sa postavila na nohy. Jej autobiografia Život mi pristane je jej úprimnou spoveďou o vlastnom znovuzrodení.

„Takmer po dvoch desaťročiach ma ešte stále bolí pravá polovica hlavy. Práve tam mám poškodený mozog, tam sa nachádzajú všetky jazvy. Sluch sa mi vrátil, napriek tomu však niekedy musím trochu natočiť hlavu, aby som utíšila zvuky, ktoré prehlušujú to, čo sa snažím počuť. Chodím normálne. Do ľavej nohy sa mi vrátil cit, no kým som to dosiahla, prešla som si peklom…“

Jedna z najznámejších herečiek na svete utrpela silnú mozgovú porážku. Musela sa znova naučiť chodiť, rozprávať a písať.

Vo svojej autobiografii nám Sharon úprimne a citlivo rozpráva o svojich začiatkoch vo filme, o priateľstvách, ktoré jej zmenili život, najhorších sklamaniach, ale aj o najväčších úspechoch. Odhaľuje, ako po traumatickom detstve plnom násilia začala pracovať vo filmovom priemysle, ktorý je mnohokrát pod rúškom peňazí a slávy rovnako traumatický.

Dnes bojuje za transparentný právny systém, za dôkladnejšie spracovanie dôkazov pri znásilneniach, ale aj v ďalších sociálnych oblastiach. Jej príbeh je inšpiratívnou oslavou ženskej sily a odolnosti. Je dôkazom toho, že nikdy nie je príliš neskoro nájsť odvahu a hovoriť otvorene.

„Som dcéra Joa Stonea a práve ten ma naučil, že ak chcem rešpekt, musím si ho vyžadovať. Nežiadať oň, nedúfať, vyžadovať ho. To sa však ľuďom veľmi nepáčilo: Vyhodili ma, z času na čas bojkotovali. Ohovárali ma, smiali sa mi a nakoniec, keď som natočila Základný inštinkt, ma odpísali ako sexstar. Jasné,“ píše vo svojej knihe Život mi pristane Sharon Stone a pokračuje: „Skúste si úspešne zahrať sériovú vrahyňu a psychopatku vo filme, ktorý režíruje fantastický režisér po boku superhviezdy, akou bol Michael Douglas, a potom mi porozprávajte o tom, že to všetko vyšlo len kvôli tomu, že ste ukázali svoje telo. V prvom rade som sa však musela dostať k filmu. Nastal čas strčiť nohu do dverí.“

https://www.dalito.sk/sharon-stone-a-oslava-zenskej-sily-i-odolnosti/