Hygiena podľa najvyšších štandardov. Stavte na inovatívne technológie a materiály

Hygiena podľa najvyšších štandardov. Stavte na inovatívne technológie a materiály

Kúpeľňa je miestom očisty a relaxácie. Každý sa v nej chce cítiť uvoľnene, bezpečne a zažívať pocit maximálnej čistoty. Právom sú na ňu kladené vysoké nároky ako z hľadiska dokonalej hygieny, tak jednoduchého upratovania. Ak chcete mať istotu, že baktérie nemajú vo vašej kúpeľni šancu, a zároveň netráviť upratovaním príliš veľa času, stavte na inovatívne technológie a moderné materiály. Prekvapia vás nečakane jednoduchou údržbou aj extrémnou odolnosťou.

Bidetové toalety

Čistenie toalety patrí medzi najmenej obľúbené činnosti, aj kvôli tomu, že klasické misy so záhybmi sťažujú dôkladné umytie a vyžadujú čas aj trpezlivosť. Jedným z riešení sú napríklad toalety kombinujúce WC a bidet značky Laufen, ktorých dizajn nielen odráža súčasné trendy, ale zároveň značne zjednodušuje údržbu. Zatiaľ čo bidetová sprška sa stará o vašu dokonalú očistu, celokeramické telo misy so skrytým uchytením a bez oplachového kruhu nedáva šancu baktériám a umožňuje jednoduché upratovanie.

„Bidetové toalety Cleanet Riva a Cleanet Navia spoločnosti Laufen prinášajú perfektnú očistu a vysokú úroveň hygieny. Pravidelne a automaticky dochádza k termálnemu čisteniu celého bidetového systému. Samočistiaca funkcia bidetovej spršky sa spustí pred aj po každom použití. Toalety sú vybavené aj technológiou na odstránenie vodného kameňa prispievajúcou k ich dlhodobému a bezproblémovému fungovaniu,“ približuje Iva Šedivá, vedúca marketingovej komunikácie švajčiarskej značky Laufen, ktorá sa radí medzi špičku v kúpeľňovom odvetví.

Praktickú alternatívu potom predstavujú tzv. rimless toalety alebo toalety bez oplachovaného kruhu. Zatiaľ čo pri bežných toaletách môže dochádzať k usadzovaniu nečistôt pod okrajom misy, jedinečný tvar rimless toaliet zaisťuje kompletné umytie, čím garantuje vysoký štandard hygieny. Absencia záhybov neposkytuje priestor na usadzovanie baktérií a ľahko sa čistí.

Cleanet Riva a Cleanet Navia

Toalety Cleanet Riva a Cleanet Navia kombinujú elegantný dizajn a maximálnu funkčnosť. Poskytujú komfort a dokonalú hygienu, zároveň sú vybavené technológiami udržujúcimi maximálnu čistotu klozetu. Automatické prepláchnutie funguje pri každom použití a v perfektnom stave sú udržované aj vďaka priebežnému odstraňovaniu vodného kameňa. LCC povrch zaisťuje, že sa na nich neusadzujú a nezdržujú baktérie.

Nečistoty nemajú šancu

Špeciálne povrchy sú ďalším spôsobom, ako si zariadiť kúpeľňu s bezproblémovou údržbou a maximálnou mierou čistoty. Nové výrobné a technologické postupy prinášajú na trh inovatívne materiály, ktoré potešia odolnosťou, dlhou trvanlivosťou, ale aj minimálnou potrebou starostlivosti.

„V spoločnosti Laufen neustále hľadáme cesty, ako zákazníkom dopriať dokonalý komfort. Špeciálne ošetrenie keramických povrchov LAUFEN CLEAN COAT (LCC) je jedným z nich. Vzniká nanesením sklovitého povlaku z kremičitej keramiky cez originálnu glazúru. Povrch keramiky je po aplikácii extrémne tvrdý a odolný voči akémukoľvek zničeniu. Súčasne dodá keramike hladkú a lesklú glazúru. Nielen, že krásne vyzerá, ale neumožňuje zachytávanie baktérií, vodného kameňa a ďalších nečistôt,“ dopĺňa Iva Šedivá. Takto ošetrené povrchy zároveň lepšie odolávajú agresívnym čistiacim prostriedkom a chemickým látkam.

Materiály, ktoré rozmaznávajú

Milovníkov moderných prvkov potešia aj najnovšie kúpeľňové materiály. Tými sú napríklad materiály Marbond alebo Sentec. Využívajú sa na výrobu vaní a vyznačujú sa obsahom minerálnych častíc. Na dotyk sú príjemne hladké, vodu udržia dlhšie teplú, ale pýšia sa aj antibakteriálnym povrchom. Vďaka svojmu zloženiu odpudzujú nečistoty a ich umytie je za chvíľku hotové. Z rovnakého dôvodu si obľubu získala aj tenkostenná keramika Saphirkeramik. Okrem tenkých hrán, jemných záhybov, extrémnej odolnosti a pevnosti, robí majiteľom radosť jednoduchou údržbou.

Obdĺžnikové umývadlo z kolekcie VAL disponuje jemnými krivkami a tenkými hranami. Je vyrobené z materiálu Saphirkeramik, ktorý mu prepožičiava odolnosť a pevnosť voči akémukoľvek poškodeniu. Môžete si ho zároveň zakúpiť vo variante s povrchovou úpravou LCC zaisťujúcou dokonalý vzhľad dlhé roky. Vďaka nulovej pórovitosti sa na ňom navyše neusadzujú baktérie a nečistoty, poskytuje teda vysokú úroveň hygieny a je ľahké na údržbu.

Umývadlová misa z radu LIVING je inšpirovaná geometrickými tvarmi. Má podobu dokonalého kruhu a vyznačuje sa extrémne tenkou stenou. Je vyrobená z inovatívneho materiálu Saphirkeramik, ktorý je vysoko odolný. Hladký materiál sa ľahko udržuje čistý. Vďaka nadčasovému vzhľadu bude ozdobou kúpeľne dlhé roky.

Obdĺžniková vaňa z radu SONAR s umiestnením k stene poteší fanúšikov nadčasového dizajnu, ale aj milovníkov luxusného zážitku v kúpeľni. Je vyrobená z materiálu SENTEC s prímesou minerálnych látok, ktorý rozmaznáva zmysly svojou jemnosťou a hladkosťou. Zároveň pôsobí prírodným dojmom. Vďaka schopnosti udržiavať vodu dlhšie teplú sa môžete horúcemu kúpeľu oddávať o trošku dlhšie. Vaňu je možné doplniť o praktický gélový podhlavník.

Samostatne stojaca vaňa z kolekcie LUA zaujme minimalistickým spracovaním. Vďaka perfektnému oválnemu tvaru nielen ľahko zapadne do interiéru, ale poskytne dokonalé pohodlie a oporu pre chrbát. Vaňa je vyrobená z materiálu Marbond s obsahom minerálnych častíc. Povrch vďaka tomu pôsobí prírodne, je krásne hladký a súčasne antibakteriálny. Odpudzuje nečistoty a jej upratovaním tak strávite minimum času.

Novinky spoločnosti Laufen možno vidieť v pražskom showroome LAUFEN space Prague v blízkosti námestia I. P. Pavlova.

www.laufen.sk