Profily z hliníka možno spojiť v pravom uhle za niekoľko minút a bez potreby špeciálneho vybavenia.

Profily z hliníka možno spojiť v pravom uhle za niekoľko minút a bez potreby špeciálneho vybavenia.

Prepojenie profilov už nemôže byť jednoduchšie! Vložte skrytú spojku do profilu, potom zasuňte druhý profil, utiahnite ho a je hotovo. Oceľová spojka zabezpečuje, aby stavebné profily zvierali stály uhol 90 stupňov.

Bez obrábania profilu – žiadne frézovanie ani vŕtanie

Vo verzii so samoreznou skrutkou sa spojka môže zaskrutkovať priamo do profilu a vďaka jedinečnej rampe skrutka sama pevne prereže závit. Ide o štandardné ložisko pre spoje, ktoré si vyžadujú malé alebo stredné napätie. Skryté spojenie je kompatibilné s typmi ITEM (drážka 8) a 45×45 BOSCH (drážka 10) vo veľkosti profilu 40×40. Pre verziu BOSCH je súčasťou dodávky redukčná vložka M12 alebo S12.

Inteligentný spôsob nadväzovania dlhodobých vzťahov

Uťahovanie sa vykonáva pomocou imbusovej skrutky a oceľového telesa so skrutkou v strede. Skryté spoje sa skladajú z oceľového telesa, skrutky v strede profilu a uťahovacej imbusovej skrutky. Súčasťou verzie BOSCH je redukčná vložka (drážka 10). Metrické alebo samorezné stredové skrutky. Dva oceľové profily sa spájajú pomocou jednoduchého násuvného kovania. Spojenie sa zaistí utiahnutím uťahovacej imbusovej skrutky, ktorá vyvíja tlak na stredovú skrutku.

Uťahovanie je jednoduché

Uťahovacia imbusová skrutka je v prípojke nastavená pod uhlom 60°, čo umožňuje jednoduché uťahovanie z vonkajšej strany skrytej prípojky. Pomocou imbusového kľúča ju možno kedykoľvek zapnúť a spoje hliníkových profilov premiestniť alebo rozobrať. Táto spojka je ideálna na mobilnú výstavbu, pretože montáž a demontáž trvá len niekoľko sekúnd.

ESD prevedenie a antirotačná ochrana

Hliníkové profily vytvárajú pri uťahovaní uhol 90° a pri zaťažení sa neotáčajú okolo vlastnej osi, ako je to pri upevnení bežnou skrutkou. Keď sa oceľové telo spojky utiahne, zarezáva sa do profilu a ešte viac spevňuje spoj. Tieto zárezy sa nachádzajú aj na ctg, vďaka čomu je bezpečný pred ESD a zabraňuje elektrostatickým výbojom z uzemnenia.

Rukoväť s drážkovaným dizajnom

Posledným prvkom je dizajn vnútornej drážky, ktorý je zadarmo. Vďaka nej je možné vložiť akýkoľvek panel vo formáte obdĺžnika alebo štvorca (akryl, sklo…) bez toho, aby bolo potrebné upravovať rohy.

Zdroj foto: rocharibeiro / Shutterstock.com