Interiérové trendy: Ktoré tapety budú v roku 2022 v kurze?

Interiérové trendy: Ktoré tapety budú v roku 2022 v kurze?

Tapety predstavujú jedinečnú povrchovú úpravu, ktorá dodá miestnosti osobitý charakter. Pripravte sa na svieže farby a odvážne vzory. Nie je čas na fádnosť. Tieto tapety budú v roku 2022 horúcim hitom.

Tropické motívy džungle

Viete, aká farba bude v roku 2022 vládnuť interiérom? Zelená! Všetky odtiene od olivovej až po smaragdovú. Tapety na stenu s motívom džungle, na ktorých vyniknú palmové či banánové listy, exotické kvety a vtáctvo vás spoja s matkou prírodou. Výborne fungujú v kombinácii s dreveným nábytkom.

Odvážna retro potlač

Tapety s výraznou potlačou vás prenesú späť do 60. až 70. rokov. Môže ísť o kvetinové vintage vzory, aké mala v spálni ešte vaša babička alebo výrazné geometrické tvary a farebné plochy, ktoré okamžite upútajú pozornosť.

Efekt prírodných materiálov

Túžba po spojení s prírodou bude v roku 2022 naozaj citeľná. Interiéroví dizajnéri kladú dôraz na prírodné farby a materiály, ktoré vytvoria v priestore upokojujúcu atmosféru. Samolepiace tapety imitujúce drevo alebo mramor sú teda zásahom do čierneho.

Minimalistické vzory

Tapety s minimalistickým vzorom a jemnými tenkými líniami vkusne doplnia každý priestor. Obzvlášť dobre fungujú vo veľkých priestranných miestnostiach s vysokým stropom. Tak nenápadné a zároveň dychberúce!

Texturované tapety

Texturované tapety, napr. textilné na vliesovom podklade sa spolu so stenami pokrytými čalúnenými panelmi stali veľkým hitom minulého roku. Obľube sa však budú tešiť aj naďalej. Dizajnéri vám dokonca poradia, aby ste ich odvážne kombinovali s rozdielnymi materiálovými povrchmi v miestnosti.

Zvieracie motívy

V dizajne sa začínajú objavovať aj mnohé nápadité tapety so zvieracími vzormi, najmä lesnou faunou a vtáctvom. Ide o odozvu na súčasný biofilný trend, ktorý účelovo využíva prírodné prvky, od nábytku až po dekorácie.

Zdroj obrázku: Photographee.eu / Shutterstock.com