Spoločnosť HP predstavuje odolné zariadenia pre prostredie kombinovanej výučby

Spoločnosť HP predstavuje odolné zariadenia pre prostredie kombinovanej výučby

Počítače sú navrhnuté tak, aby držali krok so životom aktívnych študentov a prinášali pri učení uspokojivé a efektívne výsledky

Spoločnosť HP Inc. predstavila notebooky HP Fortis, nové portfólio počítačov vytvorených v takej podobe, aby obstáli v náročných podmienkach vzdelávania.

Výučba a učenie sa navždy zmenili. Pred pandémiou zostávali študentské počítače obvykle v učebni a používali sa len príležitostne. Dnes sa učíme nielen v triede, ale aj na ihrisku, v autobuse a doma. Počítač sa stal dôležitým nástrojom na digitálnu výučbu a študenti potrebujú zariadenia, ktoré vydržia každodennú prevádzku, umožnia im pripojiť sa k digitálnej triede a pomôžu im ľahšie vykonávať viac práce.

Predstavujeme HP Fortis – odolný notebook navrhnutý pre kombinovanú výučbu

V prípade zariadení určených na vzdelávanie platí, že robustný a odolný prístroj je zárukou spoľahlivosti, potom je možné viac času venovať samotnému učeniu. Nové portfólio notebookov HP Fortis je určené pre aktívnych a mobilných študentov a je stelesnením pevnosti a odolnosti, ktoré sú nevyhnutné na to, aby počítače vydržali bez ujmy pády, odolali poliatiu a udržali klávesy tam, kde patria: teda v klávesnici. Vďaka textúrovaným povrchom sa tieto ľahké zariadenia študentom všetkých vekových kategórií lepšie držia v ruke a je možné s nimi ľahšie manipulovať. Vystužené napájacie porty a porty USB-C® lepšie odolávajú poškodeniu spôsobenému náhodným zatiahnutím za káble, zatiaľ čo mechanicky spevnené rohy a zalisované gumové lišty tlmia nárazy a zosilnené pánty znižujú namáhanie pri opakovanom otváraní a zatváraní. Plnohodnotné ukotvené klávesnice zabraňujú uvoľneniu klávesov, keď sa s nimi študenti počas vyučovania hrajú a mohli by ich vylupnúť. Klávesnica tiež odolá rozliatiu až 350 ml tekutiny.[1]

Vzhľadom na to, že sa stále viac študentov vracia do školských lavíc, je dôležité udržiavať zariadenie v čistote. Šasi, klávesnicu a displej zariadenia je možné utrieť bežne dostupnými dezinfekčnými a čistiacimi obrúskami pre domácnosť.[2] Pre zvýšenie bezpečnosti a ochrany sú zariadenia vybavené novým kovovým krytom, ktorý pomáha chrániť batériu pred vonkajším poškodením pri každodenných pádoch alebo nárazoch.

Veľká obrazovka poskytujúca viac miesta na prácu

Zariadenia HP Fortis 14 sú navrhnuté s ohľadom na vyššie nároky kladené na dnešných študentov a sú vybavené displejmi s uhlopriečkou 14 palcov, ktoré študentom poskytujú dostatočne veľkú pracovnú plochu – tú využijú na zapisovanie poznámok počas prednášky alebo na ľahké vytváranie vizuálnych príbehov. Veľký priestor na obrazovke dáva študentom pri konzumácii obsahu možnosť naň zároveň reagovať. Študenti svoje výtvory vďaka voliteľným jasným antireflexným displejom tiež dobre vidia.

Chromebook HP Fortis 14 G10 je špeciálne navrhnutý na výučbu v cloude. Zásluhou procesorov Intel® s voliteľnou podporou 4G LTE, zaručujúcim spoľahlivé pripojenie,[3] môžu študenti vstúpiť do svojej učebne takmer odkiaľkoľvek. Pánt umožňujúci roztvoriť notebook naplocho do uhla 180 stupňov, HD kamera s uhlom záberu 88 stupňov a dva mikrofóny – to všetko jedinečne uľahčuje spoluprácu pri výučbe. Integrovaná kamera HP Privacy poskytuje používateľom pocit pokoja a bezpečia, pretože ich chráni pred nežiaducim sledovaním, zatiaľ čo aktualizácia Chrome Education Upgrade uľahčuje nasadenie a správu zariadení.[4]

Na notebooky HP ProBook Fortis 14 G9HP ProBook Fortis 14 G10 sa môžu študenti celodenne spoľahnúť.

  • HP ProBook Fortis 14 G9 – Tento notebook je vybavený procesormi Intel a dodáva sa s operačným systémom Windows 11 Pro, Windows 11 Pro Education alebo Windows 11 SE.[5] Možnosti spolupráce aj spoľahlivý prístup k zadaným úlohám zaručuje študentom podpora Wi-Fi 6[6] a voliteľne tiež podpora sietí 4G LTE.[7]
  • HP ProBook Fortis 14 G10 – Tento model je vybavený procesormi Intel® i3/i5 12. generácie a operačným systémom Windows 11 alebo Windows 11 Pro Education. Umožňuje študentom rýchlo prechádzať medzi písaním dokumentov, prácou v aplikáciách zameraných na prírodné vedy, technológie, strojárstvo a matematiku (STEM), strihom videa a ďalšími činnosťami. Najnovšia technológia na bezdrôtové pripojenie – Wi-Fi 6E[8] – zaručuje študentom kvalitné pripojenie aj v prostredí, kde súčasne vysiela veľa rôznych sietí a batéria dokáže sledovať typický spôsob práce študenta s notebookom a optimalizovať spotrebu energie pomocou inteligentného nabíjania. Riešenie HP Wolf Security for Business umožňuje IT správcom študentské zariadenia ľahšie ochrániť využitím odolných ochranných mechanizmov na hardvérovej úrovni, ktoré sú trvalo v činnosti.[9]

Schopnosť prispôsobiť sa rôznym formám učenia

Notebooky HP Pro x360 Fortis 11 G9HP Pro x360 Fortis 11 G10 sa dokážu prispôsobiť rôznym spôsobom učenia. Konštrukcia prístroja umožňuje otočenie displeja až o 360 stupňov a dáva študentom slobodu zvoliť si taký režim, ktorý im vyhovuje najlepšie a ktorý je pre nich najvhodnejší. Voliteľná kamera s rozlíšením 5 MP umiestnená na vonkajšej strane prístroja a dobíjacie[10] pero[11] so spevneným hrotom umožňujú študentom tvoriť, natáčať, fotografovať aj kresliť v režime notebooku, tabletu, stanu, stojana alebo knihy. Dobíjacie pero je možné uložiť a nabíjať vo voliteľnom vodeodolnom doku,[12] takže je kedykoľvek pripravené na použitie.

  • HP Pro x360 Fortis 11 G9 – Tento notebook je postavený na procesoroch Intel a je dodávaný s operačným systémom Windows 11 Pro, Windows 11 Pro Education alebo Windows 11 SE.[13] Bezproblémový prístup k zadaným úlohám a aplikáciám zaručuje študentom Wi-Fi 6[14] a voliteľná podpora 4G LTE.[15]
  • HP Pro x360 Fortis 11 G10 – Tento notebook vybavený procesormi Intel® i3/i5 12. generácie a operačným systémom Windows 11 Pro alebo Windows 11 Pro Education pomáha študentom zvládať náročné úlohy, ako je strih videa pri odboroch zameraných na médiá alebo analýza laboratórnych dát. Wi-Fi 6E[16] zaisťuje rýchle a spoľahlivé sieťové pripojenie na učenie v cloude. Robustnú ochranu proti malwaru a hackerom poskytuje riešenie HP Wolf Security for Business.[17] Batéria prístroja je vybavená funkciou inteligentného nabíjania, ktorá sa dokáže učiť zo spôsobu, akým je notebook používaný, a optimalizuje spotrebu energie.

Stvorené na mobilné učenie v cloude

Chromebook HP Fortis 11 G9 Q postavený na robustnej výpočtovej platforme Snapdragon® 7c ponúka výnimočné vybavenie pre mobilnú výučbu v cloude a zaručuje bezpečný a spoľahlivý prístup do virtuálnej triedy. Tento Chromebook je najtenším a najľahším zariadením Fortis od spoločnosti HP a bol navrhnutý s ohľadom na náročné požiadavky dnešných študentov, pretože ponúka prenosnosť bez akýchkoľvek kompromisov. Zariadenie je možné naštartovať v priebehu niekoľkých sekúnd, čo študentom umožňuje tráviť viac času učením a menej čakaním. Vďaka podpore sietí 4G LTE[18] je vzdelávanie dostupnejšie a všetci získavajú rovnaké príležitosti, pretože študenti sa môžu učiť prakticky odkiaľkoľvek.

Jednoduchá spolupráca

Webové kamery HP 320 FHDHP 325 FHD sú ľahko použiteľné univerzálne webové kamery vhodné pre každého. Vychutnajte si ostrý obraz so širokým uhlom záberu 66 stupňov v rozlíšení Full HD v kvalite 1080p[19] so snímacou frekvenciou 30 snímok za sekundu, čo je zárukou prirodzeného dojmu z konverzácie. Obe webové kamery je možné jednoducho pripojiť cez rozhranie USB-A, vďaka možnosti otočenia v rozsahu 360 stupňov sa dajú nastaviť do ľubovoľnej polohy, pričom odnímateľná krytka objektívu zaručuje súkromie.

Záväzok spoločnosti HP k podpore vzdelávania

V duchu svojej stratégie HP Sustainable Impact usiluje spoločnosť HP o to, aby sa miliónom ľudí dostalo znalostí potrebných na zapojenie do digitálnej ekonomiky. Spoločnosť HP sa zaviazala, že do roku 2025 pomôže 100 miliónom ľudí dosiahnuť lepšie výsledky v učení, a že do roku 2030 zaistí digitálnu rovnosť ďalším 150 miliónom ľudí.

Ceny a dostupnosti

  • Chromebook HP Fortis 14 G10 bude na Slovensku v predaji od marca 2022 za ceny od 449 eur.
  • Chromebook HP Fortis 11 G9 Q bude na Slovensku v predaji od augusta 2022 za ceny od 410 eur.
  • Notebook HP ProBook Fortis 14 G9 bude na Slovensku v predaji od marca 2022 za ceny od 499 eur.
  • Notebook HP ProBook Fortis 14 G10 bude na Slovensku v predaji od júla 2022 za ceny od 499 eur.
  • Notebook HP Pro x360 Fortis 11 G9 bude na Slovensku v predaji od marca 2022 za ceny od 499 Eur.
  • Notebook HP Pro x360 Fortis 11 G10 bude na Slovensku v predaji od júla 2022 za ceny od 499 eur.
  • Webové kamery HP 320 FHD a HP 325 FHD budú na Slovensku v predaji od mája 2022 za 54,99 eur.

[1] Testovanie HP Total Test Process nie je zárukou budúceho výkonu za týchto testovacích podmienok. Vyžaduje voliteľný balík HP Accidental Damage Protection Care Pack.

[2] Šasi, klávesnica, porty a displeje boli testované na 1 000 zotretí pomocou Windex® Original Glass & Surface Wipes a Clorox® dezinfekčných utierok s registračným číslom EPA 5813-79. Pozri pokyny výrobcov utierok na dezinfekciu a sprievodcu čistením od HP (informácie o tom, ako dezinfikovať vaše zariadenie HP – http://h20195.www2.hp.com/v2/GetDocument.aspx?docname=4AA7-7610ENW).

[3] Modul 4G LTE je voliteľný, musí byť nakonfigurovaný vo výrobe, vyžaduje aktiváciu a samostatne zakúpenú servisnú zmluvu. Overte si u poskytovateľa služieb pokrytie a dostupnosť vo vašej oblasti. Rýchlosti pripojenia, odosielania a sťahovania sa budú líšiť v závislosti na sieti, umiestnení, prostredí, podmienkach siete a ďalších faktoroch. 4G LTE nie je dostupné u všetkých produktov a vo všetkých regiónoch.

[4] Predané samostatne.

[5] Windows 11 SE musí byť nakonfigurovaný pri nákupe.

[6] Vyžaduje sa bezdrôtový prístupový bod a internetová služba, ktoré sa predávajú samostatne. Dostupnosť verejných bezdrôtových prístupových bodov je obmedzená. Wi-Fi 6 (802.11ax) je spätne kompatibilný s predchádzajúcimi špecifikáciami 802.11.

[7] Modul 4G LTE je voliteľný, musí byť nakonfigurovaný vo výrobe, vyžaduje aktiváciu a samostatne zakúpenú servisnú zmluvu. Overte si u poskytovateľa služieb pokrytie a dostupnosť vo vašej oblasti. Rýchlosti pripojenia, odosielania a sťahovania sa budú líšiť v závislosti na sieti, umiestnení, prostredí, podmienkach siete a ďalších faktoroch. 4G LTE nie je dostupné u všetkých produktov a vo všetkých regiónoch.

[8] Wi-Fi 6E vyžaduje router Wi-Fi 6E, ktorý sa predáva samostatne, aby fungoval v pásme 6 GHz. Dostupnosť verejných bezdrôtových prístupových bodov je obmedzená. Wi-Fi 6E je spätne kompatibilný s predchádzajúcimi špecifikáciami 802.11. Je dostupné v krajinách, kde je podporovaná Wi-Fi 6E.

[9] HP Wolf Security for Business vyžaduje Windows 10 alebo vyššiu, obsahuje rôzne funkcie zabezpečenia HP a je k dispozícii na produktoch HP Pro, Elite, Workstation a RPOS. Zahrnuté funkcie zabezpečenia a požiadavky na operačný systém nájdete v podrobnostiach o produkte.

[10] Kapacita batérie sa prirodzene znižuje so životnosťou, časom, používaním, prostredím, teplotou, konfiguráciou systému, načítanými aplikáciami, funkciami, nastavením správy napájania a ďalšími faktormi.

[11] Pero sa predáva samostatne. Voliteľná funkcia, ktorú je možné nakonfigurovať pri nákupe, alebo zakúpiť samostatne neskôr.

[12] Voliteľná funkcia, ktorú je potrebné nakonfigurovať pri nákupe.

[13] Windows 11 SE musí byť nakonfigurovaný pri nákupe.

[14] Je vyžadovaný bezdrôtový prístupový bod a internetová služba, ktoré sa predávajú samostatne. Dostupnosť verejných bezdrôtových prístupových bodov je obmedzená. Wi-Fi 6 (802.11ax) je spätne kompatibilný s predchádzajúcimi špecifikáciami 802.11.

[15] Modul 4G LTE je voliteľný, musí byť nakonfigurovaný vo výrobe, vyžaduje aktiváciu a samostatne zakúpenú servisnú zmluvu. Overte si u poskytovateľa služieb pokrytie a dostupnosť vo vašej oblasti. Rýchlosti pripojenia, odosielania a sťahovania sa budú líšiť v závislosti na sieti, umiestnení, prostredí, podmienkach siete a ďalších faktoroch. 4G LTE nie je dostupné pri všetkých produktoch a vo všetkých regiónoch.

[16] Wi-Fi 6E vyžaduje router Wi-Fi 6E, ktorý sa predáva samostatne, aby fungoval v pásme 6 GHz. Dostupnosť verejných bezdrôtových prístupových bodov je obmedzená. Wi-Fi 6E je spätne kompatibilný s predchádzajúcimi špecifikáciami 802.11. Je dostupné v krajinách, kde je podporovaná Wi-Fi 6E.

[17]HP Wolf Security for Business vyžaduje Windows 10 alebo vyššiu, obsahuje rôzne funkcie zabezpečenia HP a je k dispozícii na produktoch HP Pro, Elite, Workstation a RPOS. Zahrnuté funkcie zabezpečenia a požiadavky na operačný systém nájdete v podrobnostiach o produkte.

[18] Voliteľná funkcia, ktorú je potrebné nakonfigurovať pri nákupe.

[19] Vyššie úrovne rozlíšenia nemusia podporovať všetky operačné systémy alebo počítače. Pre optimálny výkon môžu používatelia potrebovať nastavenia na nižšie rozlíšenie.