Ideálne riešenie, ktoré sa postará o vaše problémy s odpadovými vodami

Ideálne riešenie, ktoré sa postará o vaše problémy s odpadovými vodami

Rozhodli ste sa presťahovať na vidiek alebo samotu pri lese? Komfort tohto bývania je nenahraditeľný a súkromie obrovské. Avšak, komplikácie s odpadovými vodami na seba nenechajú dlho čakať a môžu vám pohodlie narušiť.

Dobrý septik by mohol ale situáciu vyriešiť.

Dostatočne veľký septik

Vlastniť nádrž na zber odpadovej vody z vašej domácnosti nie je vďaka širokej ponuke, vysokej kvalite a výhodným cenám certifikovaných septikov najmenší problém. Stačí si nájsť na pozemku dobré miesto, dostatočne ďaleko od susedného pozemku a iných objektov a potom už len zvoliť správny objem nádrže.

Ten by mal odzrkadľovať počet členov vašej domácnosti a spotrebu vody v nej. V súvislosti s tým je dôležité myslieť aj na pravidelné čistenie nádrže septiku. Aj keď si môžete vybrať model s prepadom a samočistením, raz za čas je potrebná dôkladná údržba.

Špeciálna nádrž na dažďovú vodu

Aby ste sa vďaka zvýšenej spotrebe pitnej vody pri starostlivosti o pozemok, dom a domácnosť zbytočne s vysokými účtami v ročnom vyúčtovaní nezadlžili, je lepšie, ak sa poistíte aj druhou nádržou. Tá by mala slúžiť na zber zrážok.

Špeciálna nádrž na dažďovú vodu vám ušetrí nielen peniaze, ale aj čas. Navyše je tento zdroj tekutiny v mnohých smeroch kvalitnejší. Neobsahuje žiadne chemické prísady (ak nebývate vo veľkomeste a v blízkosti priemyselnej zóny), vďaka čomu je vhodná na zalievanie záhrady, pranie a čistenie.

Vďaka jej zberu si zaistíte dostatočný prísun tohto dôležitého a vzácneho zdroja na dlhú dobu. Nádrž sa umiestňuje pod zem, rovnako ako septik, takže jej používanie nespôsobí ani žiadne priestorové obmedzenia na záhrade.

Vyskúšajte to s týmito autonómnymi systémami aj vy a uvidíte, že v pokojnom bývaní vám už nebude nič brániť.

Zdroj obrázka: dcwcreations/Shutterstock.com