Čo všetko vás môže počas tehotenstva prekvapiť?

Čo všetko vás môže počas tehotenstva prekvapiť?

Tehotenstvo je jedno z najkrásnejších období ženy, avšak prináša so sebou veľké množstvo zmien, ktoré ženu vedia aj nepríjemne prekvapiť, našťastie však veľké množstvo z nich po pôrode zmizne a telo sa postupne vráti do normálu, jedným z takýchto nepríjemnosti sú aj hemoroidy v tehotenstve, alebo tehotenská cukrovka, či veľké množstvo strií.

Viete, prečo sa takéto zmeny dejú a prečo vznikajú rôzne nepríjemnosti u tehotných žien?

Počas tehotenstva, okrem toho, že v žene rastie nový život, sa žena pripravuje prirodzene na pôrod a dieťa si vytvára v bruchu dostatočný priestor. V tomto je ženské telo neuveriteľné, až zázračné, alo vie všetko prispôsobiť novému životu. Práve z tohto dôvodu, že telo sa pripravuje na celé tehotenstvo a na samotný pôrod, sa búria hormóny v tele ženy, zároveň sa posúvajú a stiesňujú orgány v tele a podobne. Z tohto dôvodu nastávajú aj tie nepríjemnejšie zmeny v tele ženy, ako sú napríklad hemoroidy v tehotenstve, ktoré však nevyžadujú príliš prísnu liečbu a po pôrode sa spravidla stratia. Ak však máte podozrenie, že trpíte týmto problémom, je potrebné navštíviť odborníka. Z dôvodu nestálej hormonálnej línie vznikajú rôzne problémy ako napríklad aj tehotenská cukrovka, kedy hormóny a orgány v tele ženy nestíhajú z dôvodu tehotenstva pracovať správne. Každá tehotná žena je sledovaná u svojho lekára na tehotenskú cukrovku, v prípade, že vám váš lekár potvrdí tehotenskú cukrovku, budete sledovaná v diabetologickej ambulancii a bude vám stanovená vhodná liečba.

Sú hemoroidy v tehotenstve nebezpečné?

Hemoroidy v tehotenstve vznikajú z dôvodu tlaku v konečníku z dôvodu tehotenstva. Hemoroidy sa v tele ženy vyskytujú stále, avšak sú umiestnené tak, aby nerobili problém ale plnili svoju funkciu. Ak máte problém s hemoroidmi počas tehotenstva, je určite potrebné obrátiť sa na proktológa, teda na lekára špecialistu v oblasti konečníka. Vyšetrenie na hemoroidy v tehotenstve prebieha rôzne, v prvom rade však pohľadom, potom pohmatom a následným stanovením liečby, ktorá nie je príliš prísna, pretože sa očakáva, že po pôrode hemoroidy u tehotnej ženy zmiznú.  V prípade, že sa chcete o hemoroidoch dozvedieť viac, odporúčame vám obrátiť sa na internetové stránky spoločnosti https://www.proctocare.sk/.