Plánujete dovolenku? Prečo by ste sa mali vybrať na Krétu

Plánujete dovolenku? Prečo by ste sa mali vybrať na Krétu

Aj vy hľadáte na vyplnenie dlhých letných dní vhodnú a hlavne bezpečnú dovolenkovú destináciu? Ďaleko chodiť nemusíte! Grécky ostrov Kréta je úžasný nápad. V prekrásnom prostredí sa dokonale zrelaxujete a zabudnete na všetky problémy.

Poďte sa spolu s nami pozrieť na to, čím všetkým môže byť plánovaná dovolenka v tejto oblasti výnimočná?

Ideálne miesto na rodinnú dovolenku
Kréta je pokojný ostrov, ktorý láka rodiny z celého sveta. Má všetko, čo deti potrebujú: bezpečné pláže, horský vzduch a zdravú stredomorskú kuchyňu. Najlepšie miesta na pobyt na Kréte s deťmi sú napríklad Preveli, Balos alebo Elafonisi.

Čisté more a pláže
Krétu si obľúbite aj pre jej krásne a špecifické pláže. Ostrov je tvorený časťou hornatej krajiny, ktorá viedla k vzniku neuveriteľne krásnych zátok s priezračne modrou vodou. Mimochodom, charakteristickou črtou miestnych pláží je čistota. Väčšina pláží je tak dokonale čistá a krásna, že vidíte až na samé dno. Najlepšie ale urobíte, ak sa o tom na prekrásnej dovolenke na Kréte presvedčíte.

Príjemné podnebie
Napriek tomu, že počasie je v dnešnej dobe nevyspytateľné, priemerná ročná teplota na ostrove je v takých hodnotách, že tu môžete prežívať krásnu dovolenku po celý rok, na kúpanie ideálne od mája do septembra.

Samozrejme, počas najväčšej sezóny určite nezabudnite na opaľovací krém s vysokým ochranným faktorom. Určite sú tu ale teploty a podnebie oveľa príjemnejšie ako v iných exotických krajinách, kde teploty každý rok lámu rekordy.

Stredomorská kuchyňa
Aby bola dovolenka pohodlná a príjemná, potrebujete sa aj dobre a zdravo najesť. V tomto smere je dovolenka na Kréte ideálna. Vrelo vám odporúčame navštíviť reštaurácie, kam chodia miestni obyvatelia. Hovorí sa im  Taverny, no určite sa dobre najete aj v miestnej krčmičke v blízkosti pobrežia. Nájdete tu naozaj veľa čerstvých morských plodov, ale aj tradičné grécke jedlá ako je pita gyros, grécky šalát, tzatziki a ďalšie.

Než sa teda uvoľnia opatrenia, vyberte si vhodný hotel a celú dovolenku si do detailu naplánujte. Teraz máte na to ideálny čas.