Jednoduché tipy, ako pripraviť vaše vozidlo na príchod nového ročného obdobia

Jednoduché tipy, ako pripraviť vaše vozidlo na príchod nového ročného obdobia

Zima sa pomaly a za chvíľu končí a vy si budete môcť konečne začať užívať jar a teplejšie počasie.  Nie ste však jediní. Aj vaše vozidlo by malo byť pripravené vychutnať si jarné počasie.

Pre zaistenie správnej funkčnosti a bezpečnosti auta na jarnej vozovke máme preto pre vás ponuku generálnej opravy motora a niekoľko ďalších užitočných rád.

Umývanie vozidla je základ

Navštívte autoumyváreň, ktorá umyje exteriér vozidla aj podvozok. Aj keď nevidíte podvozok, práve tam sa hromadí posypová soľ a pretrvávajúce zimné prvky. Dôkladné vyčistenie pomôže zabrániť hrdzi a usadzovaniu.

Ak sa naozaj chcete pustiť do jarného upratovania, umyte tiež interiér vozidla. Aj keď sa to môže zdať zbytočné, podlaha môže byť nasýtená vodou, snehom, soľou a čímkoľvek iným, čo sa zachytí na vašej obuvi.

Aby ste tiež predišli nechcenému poškodeniu podvozku a podlahy auta a zabránili ich znečisteniu, odporúčame vám investovať do kvalitných gumených rohoží, ktoré si s nečistotami a vlhkosťou už poradia.

Skontrolujte batériu

Pretože vaše vozidlo počas zimy pracuje mimoriadne tvrdo, batéria sa vybije oveľa ľahšie. Väčšina obchodov s náhradnými dielmi vám preto ponúka bezplatnú kontrolu batérie. Ak máte teda podozrenie, že je už jej kapacita menšia, môžete ju dať prekontrolovať alebo úplne vymeniť.

Nezabudnite na generálnu opravu motora

Ani motor by nemal ostať bez povšimnutia, pretože je to hlavná súčiastka, ktorá dodáva autu potrebný výkon. Nie vždy je ale nutné pri prvej poruche premýšľať nad výmenou. Niekedy pomôže aj profesionálny repas motora. Dodáte ním autu potrebnú silu a ušetríte si nielen čas, ale aj peniaze.

Nezabudnite na stierače

Predné stierače čelia v zime mnohým nástrahám a záťaži. Nové stierače čelného skla zlepšia nielen viditeľnosť auta, ale aj znížia riziko nehody. Jednoducho sa inštalujú a ešte viac toho vydržia.

Samozrejme, keď bude teplota dlhodobo v plusových hodnotách, treba vymeniť aj pneumatiky a popremýšľať možno nad inštaláciou deflektorov.