Čas na zmenu rutinnej starostlivosti o pleť prichádza

Čas na zmenu rutinnej starostlivosti o pleť prichádza

Keď prechádzame do nového jarného obdobia, ktoré tu bude čo nevidieť, je čas na trochu jarného upratovania. Spolu s utieraním prachu, otváraním okien a prechádzaním skriniek sú oblasťami, ktoré často prehliadame, aj naše kúpeľňové výrobky a výrobky na starostlivosť o pokožku.

Avšak, rovnako ako sa zbavujeme extra zimných vrstiev oblečenia, je dôležité odľahčiť aj našu pleť tak, aby žiarila a kvitla spolu s novým ročným obdobím a krásnou zlatou retiazkou na krku. Ako to môžete dosiahnuť?

Urobte si vo všetkom poriadok

Pamätajte, že kozmetika a výrobky na starostlivosť o pleť majú tiež svoju trvanlivosť. Staré krémy  môžu obsahovať baktérie a strácať svoju účinnosť.

Skontrolujte preto dátumy na svojich výrobkoch. Zbavte sa aj starších a špinavých odličovacích kefiek a špongií. S novými a hygienicky čistými prípravkami a doplnkami určenými na starostlivosť o pleť tiež potom môžete ľahšie zahájiť a podporiť aj úspešnú liečbu akné.

Ideálny čas na hĺbkové čistenie

V zime je tak ľahké zabudnúť na našu pokožku, pretože je väčšinou zakrytá, čo v prípade povinného nosenia rúšok platí dvojnásobne. Chladný a suchý zimný vzduch sa časom ale vytratí, no suchá a šupinatá pokožka zostane nepríjemnou spomienkou. Jar je preto vhodný čas na hĺbkový píling a čistenie, vďaka ktorému sa hladká pokožka predvedie v plnej paráde spolu s novými sukňami a sandálmi.

Aby to bolo naozaj dokonalé, môžete tiež využiť jednoduché odstránenie škvŕn a dať svoju pleť do dokonalého stavu.

Opaľovací krém je dôležitý po celý rok, ale nevyhnutne na jar a v lete, keď je intenzita vystavenia pleti slnku oveľa väčšia. Nezabudnite aj na adekvátne zvlhčenie a hydratovanie pleti a jej dôkladné umývanie. Odmení sa vám dokonalým stavom.