Nové technológie pre ochranu klímy a udržateľný komfort

Nové technológie pre ochranu klímy a udržateľný komfort

Ochrana klímy, ekologickejšie technológie a udržateľný komfort. V tomto duchu sa nesú novinky značky Vaillant, ktoré budú predstavené v dňoch 23. až 26. februára na virtuálnom veľtrhu Aquatherm – TZBexpo 2021.

            „Nové, zelené technológie potrebujeme viac než kedykoľvek predtým. V súčasnosti, keď mnoho ľudí trávi oveľa viac času doma, si uvedomujeme nielen dôležitosť tepla v interiéri a teplej vody, ale aj potrebu chrániť životné prostredie,“ povedala Mária Prachárová, marketingová manažérka spoločnosti Vaillant Group Slovakia.

Orientované na budúcnosť

Na prvom plne virtuálnom veľtrhu pre technické zariadenia budov v Európe chce značka Vaillant informovať ľudí o ich úlohe v ochrane klímy. Z hľadiska plnenia cieľov v tejto oblasti je nevyhnutné, aby staré a energeticky neefektívne systémy čo najskôr nahradili účinnejšími a zelenými technológiami. Najmä pre vlastníkov domov a bytov je najvyšší čas staviť na ekologickejšie vykurovanie. „Obrovský potenciál ochrany klímy totiž drieme v státisícoch suterénov a technických miestností a väčšina z nás o tom vôbec nevie,“ prízvukuje M. Prachárová.

Ľudí podľa nej treba podnietiť k významnému zníženiu uhlíkovej stopy. Investíciami do efektívneho vykurovacieho systému značky Vaillant môžu pozitívne ovplyvniť svoj domov, klímu a aj budúcnosť svojich detí. Čas na zníženie emisií CO2 a na rozmyslenie je pritom obmedzený, lebo klimatické zmeny už prebiehajú.

Novinky pre domácnosti

Značka Vaillant po celom svete ponúka ekologické, energeticky úsporné systémy, ktoré čoraz viac využívajú obnoviteľné energie. Jej produktové portfólio zahŕňa solárne i fotovoltické systémy, tepelné čerpadlá, vysokoúčinné kondenzačné vykurovacie zariadenia, vetracie jednotky aj inteligentné regulátory.

„Najmä vďaka tepelným čerpadlám už ochrana našej planéty nie je iba ušľachtilým cieľom. Tieto zariadenia odoberajú obnoviteľnú energiu zo vzduchu, podzemnej vody či zeme a do domácností prinášajú udržateľný komfort,“ dodáva M. Prachárová. Jednou z takýchto noviniek je monoblokové tepelné čerpadlo Vaillant aroTHERM plus vzduch/voda (3 – 12 kW, A+++) s ekologickým chladivom. Je extrémne ohľaduplné k životnému prostrediu a ideálne pre novostavby i staršie domy.

            K ďalším novinkám patria zariadenia s mimoriadne energeticky úspornou kondenzačnou technológiou. Ide napríklad o závesný kotol ecoTEC exclusive (20 a 25 kW, A), ktorý spĺňa najvyššie nároky na trvalo udržateľné technológie, vďaka čomu má označenie Green iQ a je vlajkovou loďou značky Vaillant. K efektívnemu fungovaniu vykurovacích systémov a k úsporám prispievajú nové inteligentné regulátory sensoHOME a sensoCOMFORT.

 

Vaillant Group Slovakia, s.r.o.

Značku vykurovacích zariadení Vaillant a značku Protherm zastupuje na Slovensku spoločnosť Vaillant Group Slovakia, s.r.o. so sídlom v Skalici. V oblasti predaja a servisu majú obe značky vybudovanú sieť zmluvných obchodných firiem po celom Slovensku a spolupracujú s vyškolenými servisnými technikmi. Viac informácií o ich produktoch získate na www.vaillant.sk a na www.protherm.sk.