Legendárný Indian Tonic oslavuje 150 rokov!!

Legendárný Indian Tonic oslavuje 150 rokov!!

Ikonický nápoj značky Schweppes oslavuje originálnu a rokmi preverenú receptúru Jacoba Schweppa. Na rozdiel od ostatných tonicov vyniká legendárny Indian Tonic so svojou 100 % prírodnou arómou nielen rafinovanou chuťou, ale predovšetkým vysokým obsahom bubliniek, ktoré vydržia do posledného dúška.

Všetko sa to začalo v roku 1783, keď amatérsky vedec Jacob Schweppe po desiatich rokoch testovania a experimentov vynašiel proces, ktorým zachytil a zafľaškoval bublinky. Tajomstvom úspechu bola špeciálne navrhnutá fľaša, ktorá vďaka vajcovitému tvaru dokázala ležať na boku. Korkový uzáver tak zostával vlhký, čím sa podarilo bublinky udržať vo vnútri fľašky. A práve vysoký obsah bubliniek dodnes odlišuje Schweppes od konkurencie.

Ďalší zlomový moment nastal v roku 1870, teda presne pred sto päťdesiatimi rokmi, kedy bol na trhu predstavený prvý Indian Tonic. Základnou zložkou Indian Tonicu sa stal chinín, ktorý dodáva nápoju typickú horkastú chuť. Vynálezca sa pri jeho tvorbe inšpiroval koloniálnou Indiou, kde sa táto látka používala ako liek proti malárii. Nápoj sa stal veľmi rýchlo populárnym a kolonialisti si obľúbili aj jeho špecifickú príchuť. Tonic jednoducho zmiešali s limetkou a ginom a legendárny drink menom Gin&Tonic bol na svete.