Hľadáte dlažbu k bazénu? Travertín je výbornou voľbou

Hľadáte dlažbu k bazénu? Travertín je výbornou voľbou

Jedna z najpríjemnejších vecí v letných horúčavách je mať doma bazén. Kedykoľvek sa môžete schladiť a pokiaľ máte deti, väčšinu dňa nebudete musieť rozmýšľať nad tým, ako ich zabaviť. Bazén je aj výborným doplnkom letných stretnutí s kamarátmi v záhrade. Dámy si môžu v plavkách vychutnávať opaľovanie sa na lehátku pri bazéne, zatiaľ čo páni sa budú venovať grilovaniu.

So slnkom a grilom prichádza aj teplo, takže možnosť kúpania v pekných dámskych plavkách bude určite vítaná. Celý dojem z bazéna sa avšak dá pokaziť jedným malým detailom – nesprávnou dlažbou. Ak sa chcete vyhnúť šmykľavému a horúcemu povrchu v jeho okolí, odolný travertín je výborná voľba.

Nešmýka sa a nepáli
Nikoho nebaví chodiť okolo bazéna ako tučniak na ľade, lebo každú chvíľu sa môžete šmyknúť. Nesprávny povrch vie v kombinácii s vodou nepríjemne prekaziť zážitok zranením, čomu by sme sa všetci najradšej vyhli.

Pokiaľ si k bazénu zvolíte dlažbu tmavšej farby, budete mať problém aj s prehrievaním. Opäť platí, že asi nikto nechce pri každom kroku okolo bazéna riešiť pocit vznikajúcich popálenín na chodidlách. Odolný travertín vás vďaka svojim vlastnostiam ušetrí všetkých týchto problémov, lebo je protišmykový, má bledú farbu a výborne odvádza teplo.

Nenáročná údržba a dlhá životnosť
Ak sa travertínová dlažba urobí profesionálne, môžete sa tešiť na výsledok, ktorý bude robiť radosť vám, ale aj ďalším generáciám. Keďže ide o prírodný kameň, nemusíte sa báť poškodenia z padnutých predmetov, ktoré by pri drevenej podlahe mohli spôsobiť škody.

Na ošetrenom travertíne sa nebude tvoriť vodný kameň a tiež sa na ňom nebude držať prach. Čo sa týka údržby, na bežné čistenie stačí čistá voda a raz za sedem rokov treba obnoviť vrstvu impregnácie. Okrem toho s travertínom nebudete musieť robiť nič iné.

Ako môžete vidieť, krásny travertín sa naozaj dá označiť za jeden z najlepších materiálov k vášmu bazénu. Či už plánujete robiť celú dlažbu alebo len pekný bazénový lem, spoločnosť Travert vám pomôže vaše nápady zrealizovať.