Mix krimi a severskej mytológie. Sudička zo severu

Mix krimi a severskej mytológie. Sudička zo severu

Sudička zo severu je mix krimi a severskej mytológie. 1.diel plánovanej dilógie slovenskej autorky Michaely Elly Hajdukovej, ktorá vás zavedie na Aljašku a do Nórska.
V príbehu sa prepletá realita a nadprirodzený svet, ktorý zastupuje krajina zvaná Skjebnegard – Kráľovstvo osudu. Na jednej strane reálne postavy, policajt a špeciálna psychologička. Na strane druhej nadprirodzené bytosti severskej mytológie.

June Delainová pracuje ako špeciálna psychologička. Vďaka výnimočnému daru, ktorý zdedila, je nenahraditeľnou súčasťou policajného tímu. O jej neobyčajnom dare vedia iba jej najbližšie priateľky a sestra. Všetky totiž prežili niečo, čo ich k sebe pripútalo.

Jonas Storsveen je policajný detektív, ktorý nezvládol posledný prípad a po smrti páchateľa sa stiahol z polície i zo spoločnosti. Útočisko našiel pri jazere Snowflake v zrube ďaleko od civilizácie. Uprostred zasneženej tichej krajiny na Aljaške sa medzi Jonasom a June začne vytvárať niečo, čo nečakali. Cestu im však neustále kríži desivý Tieň. Kto je útočník, ktorý svoje obete nezabíja, ale do krvi mláti?

Ďaleko na severe sa rozprestiera SkjebnegardKráľovstvo osudu. Miesto ako žiadne iné. A hoci si June myslí, že pokrvné puto dokáže oklamať, vietor zo severu ju vábi čoraz silnejšie. No ak na jeho volanie odpovie, jej láska musí zomrieť, lebo osud to tak napísal.

Sudička zo severu je viac krimi, druhý diel bude viac fantasy, ako nám prezradila autorka. Rozohrala zaujímavý príbeh a jemne preplietla realitu s nadprirodzeným svetom. Budete sa chcieť dozvedieť, kto je ten Tieň, ktorý mláti svoje obete do krvi… Kto je v skutočnosti June, žena, čo dokáže prechádzať cez tmu. Ako sa vysporiada s minulosťou a svojím nečakaným dedičstvom?

Knihu som písala a upravovala v podstate niekoľko rokov, kým som ju pustila k čitateľom,“ približuje autorka. „Nakoľko krimi nie je práve žáner v ktorom som úplne doma, potrebovala som nechať veci dozrieť. Vracala som sa k nim, či mi všetko sedí, či to má logiku a podobne.“

Vznikla tak kniha, ktorá je iná ako Miškine predchádzajúce. Množstvo fanúšikov a čitateľov si získala schémou súčasnosť, minulosť a mytologický prvok. Tentoraz sa neobjaví história ako taká, skôr je to fantasy príbeh, v ktorom sú dejové línie prepletené s kriminálnymi prvkami.