Krása, ktorá nevylučuje, je cestou k sebaláske

Krása, ktorá nevylučuje, je cestou k sebaláske

 Bratislava, 23.5.2022 – Krása vystriedala za posledné desaťročia množstvo trendov a iba tí najodhodlanejší dokázali vždy držať krok s bleskovo sa meniacimi ideálmi. Dnes však našťastie spomaľujeme a učíme sa milovať svoj zovňajšok taký, aký je. Pretože krása má nespočetne veľa podôb – naprieč krajinami, vekom, pohlavím či vkusom. Dni oslavy rôznorodej krásy v Auparku sa síce pomaly chýlia ku koncu, stále vás však čaká ešte niekoľko skvelých tematických workshopov fashion a make-up platformy Studio22 Academy.

 „Konečne,“ povedali sme si. Iba málokto sa úprimne nepotešil reklamám s modelmi a modelkami rôznych konfekčných veľkostí, s nedokonalosťami pleti, striami, vráskami, či starším dámam prezentujúcim známe fashion značky. Krása sa stala historicky najviac inkluzívnou a nastavuje nám reálne no láskavé zrkadlo, ktoré je kľúčové na našej ceste k sebaláske. Psychológovia sa zhodujú, že lepší vzťah k sebe samému je najzásadnejším krokom k zvýšeniu celkovej životnej spokojnosti aj medziľudských vzťahov. Skrátka keď ľúbime samé seba, vieme ľúbiť aj ostatných.

Krása je subjektívna

Ako si môžeme v tomto dlhodobom projekte pomôcť? Psychologička a poradkyňa seba rozvoja Zuzana Tomčíková hovorí: „Autenticita je kľúčová v budovaní kladného vzťahu k sebe samému. Ukazuje našu jedinečnosť, ukazuje, kým som a kým nie. Krása je subjektívna a rovnako tak sú subjektívne aj naše vnútorné potreby. Iba ty vieš, čo dnes potrebuješ urobiť preto, aby si bola spokojná – vo vnútri, aj navonok.“ Sebapoznanie a autenticita idú ruka v ruke a potrebu vlastnej vizuálnej identity sledujeme už od čias pradávnych kmeňov, ktoré sa zdobili a maľovali nie menej, než my dnes. Nebojte sa prejaviť sa, experimentujte, hrajte sa a časom nájdite to svoje, pre vás dokonalé.

Krása sa učí

Dočasná rezidencia prvej slovenskej make-up a fashion akadémie STUDIO22 Academy prináša v bratislavskom Auparku inšpiratívne workshopy, ktoré vás oboznámia s novinkami vo svete krásy a módy. Zakladateľka a profesionálna stylistka a make-up artistka Jana Olšinská s tímom pripravili sériu stretnutí, kde preniknete do fashion&beauty sveta a naučíte sa v sebe objaviť to skutočné „ja“, s ktorým budete spokojné. Alebo spokojní. Lebo dnes sa už dvere do tohto, zatiaľ primárne ženského sveta, otvárajú aj mužom.

Krása sa neporovnáva

Buďte sami sebou. Prvým, čo preto urobte je, že skončíte s porovnávaním – večným pokušením rozkladajúcim naše sebavedomie. Pomôže vám, ak lepšie spoznáte svoj vlastný vkus a prestanete sa báť ho naplno prejaviť. Naše telá sú našimi malými umeleckými dielami a nikto sa neodváži porovnávať, či je krajšia Mona Lisa od da Vinciho alebo Hviezdna noc od van Gogha. Pri umení nám takéto zjednodušovanie príde skrátka smiešne. Je čas skúsiť nazerať podobnou optikou aj na seba.

Krása metamorfuje

Spomínate si, aký bol váš ideál krásy, keď ste chodili do škôlky? Ak aj nie, isté je, že sa odvtedy určite zmenil a nie raz. Vekom a skúsenosťami sa vyvíja aj naše estetické cítenie a to, za čo sa dnes karháte, vám o pár rokov možno príde naopak zaujímavé. A hoci je náročné sa o tom presvedčiť, verte, že ani Kim Kardashian by v 20. rokoch minulého storočia slávu za svoje krivky nezožala. Či už fandíte hnutiam ako #bodypositivity alebo #bodyneutrality – všetci chceme jedno a to isté. Cítiť sa vo svojich telách dobre a oceniť najmä to, čo nosíme vo vnútri.

Objavte spolu s bratislavským Auparkom vlastnú krásu na ceste za sebaláskou. Všetky informácie k aktuálnym ponukám, akciám a workshopom STUDIO22 Academy v rámci kampane Everyday Beautiful nájdete na aupark-bratislava.sk alebo na IG a FB profile Aupark Bratislava.