Relax 100% z ovocia so známymi blogermi Coolinari a Stvory z kuchyne

Relax 100% z ovocia so známymi blogermi Coolinari a Stvory z kuchyne

Ryžová kaša – ľahké a teplé raňajky

1 hrnček ryže
4 hrnčeky mandľového mlieka
1 lyžica medu
Džem Relax 100 % z ovocia Čierna ríbezľa
Hrsť nahrubo nasekaných mandlí
(4 porcie)

1.    Ryžu poriadne premyte v horúcej vode.
2.    Následne ju presypte do hrnca s hrubým dnom a zalejte mandľovým mliekom.
3.    Pridajte med a prikryte pokrievkou.
V bode varu pokrievku trochu odkryte, aby vám mlieko nevykypelo.
4.    Plameň znížte na minimum a varte za občasného miešania 20 –30 minút.
5.    Ak použijete hrniec s tenkým dnom, miešajte častejšie, aby kaša neprihorela.
6.    Kašu prelejte na taniere, pridajte Džem Relax 100 % z ovocia, nasekané mandle a podávajte ešte teplé.

ZDROJ: Recept pre Relax 100 % Čierna ríbezľa pripravili Coolinari.

Ako odmerku použite rovnaký hrnček na ryžu aj mandľové mlieko.

Francúzsky toast s broskyňovým džemom a mangom

Budeme potrebovať:
4 plátky sladkého sendvičového chleba (môže byť aj starší)
2 vajcia
1 dcl plnotučného mlieka
1 lyžicu vanilkového cukru
2 lyžice Relax 100 % z ovocia Broskyňa
polovicu manga
štipku soli
práškový cukor
trochu oleja alebo masla

Postup:
1.    2 krajce toastového chleba výdatne potrieme broskyňovým džemom. Na džem naukladáme plátky manga a toast spojíme  zvyšnými krajcami chleba. Džem dodá toastu sladkosť a skvelú chuť, ale v tomto prípade plní aj ďalšiu úlohu: krajce chleba sa nám pekne spoja a keď ich budeme vysmážať budú držať pokope.

2.    V miske si rozšľaháme vajcia s mliekom, vanilkovým cukrom a štipkou soli. Toasty vo vajíčku kompletne obalíme. Toasty opečieme na masle alebo oleji z oboch strán do chrumkava. Pri otáčaní dávajte pozor, aby sa krajce od seba neoddelili.

3.    Opečené francúzske toasty uložíme na seba na tanier, navrch dáme kúsky nakrájaného manga a výdatnú porciu džemu. Na záver toasty poprášime cukrom. Mango môžete nahradiť aj kúskami broskýň alebo marhúľ.

ZDROJ: Recept pre Relax 100 % Broskyňa pripravili Coolinari.

Ovsené koláčiky

110 g masla
70 g krupicového cukru
40 g hnedého cukru
135 g hladkej múky
70 g ovsených vločiek
1 pohár Relax 100 % Jahoda

1.    Maslo si rozpustíme. Keď je maslo úplne rozpustené primiešame oba druhy cukrov.
2.    Primiešame hladkú múku a ovsené vločky a vypracujeme cesto.
3.    Plech s rozmerom 20 x 20 cm vystelieme papierom na pečenie alebo alobalom.
4.    Odložíme si bokom 2 PL vločkovej hmoty a zvyšok natlačíme na dno plechu.
5.    Korpus potrieme vrstvou Relax 100 % Jahoda a navrch nadrobíme zvyšnú hmotu, ktorú sme si odložili bokom.
6.    Pečieme pri 180 stupňoch cca 30 – 35 minút. Koláčik necháme chladnúť aspoň 2 hodiny a potom nakrájame.

ZDROJ: Recept pre Relax 100 % z ovocia pripravili Stvory z kuchyne.

Cviklový koláč s čokoládou

100 g horkej čokolády
400 g uvarenej alebo sterilizovanej cvikle
1 pohár Relax 100 % Višňa
3 vajcia
150 ml rastlinného oleja
100 g krupicového cukru
150 g hladkej múky
½ ČL prášku do pečiva
50 g kakaa

Poleva
70 ml smotany na šľahanie
100 g horkej čokolády

1.    Cviklu si vymixujeme dohladka v mixéri.
2.    Čokoládu rozpustíme a keď je vlažná pridáme k cvikle.
3.    K zmesi pridáme polovicu pohára Relax 100 % Višňa, vajcia, olej, cukor a premixujeme dohladka.
4.    Samostatne si zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva.
5.    Tekutú zmes premiestnime do misky a postupne k nej pridávame suchú múčnu zmes. Vymiešame hladké cesto.
6.    Na záver pridáme zvyšok džemu a premiešame. Cesto vylejeme do formy s priemerom 20 cm, ktorú vystelieme papierom na pečenie.
7.    Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 60 minút. Koláč po dopečení necháme vychladnúť a ozdobíme čokoládovou polevou.
8.    Na polevu si smotanu zahrejeme a pridáme čokoládu. Vymiešame hladkú čokoládovú polevu. Koláčik môžeme dozdobiť sekanou čokoládou alebo lyofilizovaným ovocím.

ZDROJ: Recept pre Relax 100 % z ovocia pripravili Stvory z kuchyne.