Pár tipov na silvestrovské pohostenie

Pár tipov na silvestrovské pohostenie

Jahodový pohár

Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 20 minút
Vystačí na: asi 3 porcie (podľa veľkosti pohárov)

Prísady:

Na puding:
• 1 balíček Premium Puding Jahoda de Luxe Dr.Oetker
• 400 ml plnotučného mlieka
• 2-3 PL cukru

Na ozdobenie:
• 250 g čerstvých jahôd
• 30 g cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 1 zarovnaná KL Gustinu jemného zemiakového škrobu Dr.Oetker
• 1 PL studenej vody
• detské guľaté piškóty (15-20 ks)
• ovocná šťava
• 3 zarovnané PL strúhanej čokolády

Ešte potrebujeme:
• 3 poháre
• strúhadlo

Príprava:

1. Na prípravu pudingu uvaríme jahodový puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale, avšak iba so 400 ml mlieka.
2. Na ozdobenie jahody umyjeme a 3 odložíme bokom na neskoršie použitie. Zvyšok nakrájame na polovice a v hrnci podusíme asi 10 minút na miernom ohni. Pridáme cukor, vanilínový cukor a škrob rozmiešaný v 1 PL studenej vody a ešte asi 1 minútu povaríme.
3. Do pohárov striedavo lejeme puding, jahodovú zmes a piškóty namočené v ovocnej šťave.
4. Pohár ozdobíme jahodou a posypeme čokoládou.

Jemné

Tip:
Ovocnú šťavu môžeme nahradiť rumom alebo iným alkoholom.
Namiesto Premium Pudingu Jahoda de Luxe Dr.Oetker môžeme použiť Premium Puding Pravá vanilka smotanová Dr.Oetker.

Rajčinový aspik s olivami a bazalkou

netradičný

Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 25 minút
Vystačí na: asi 9 porcií

Prísady:

Na aspik:
• 750 g väčších rajčín
• 1 balíček Želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr.Oetker
• 3 PL vody
• 100 g čiernych olív
• 100 g zelených olív
• 1 balíček mozzarelly
• pár lístkov čerstvej bazalky
• 1 zarovnaná KL soli
• ½ KL čili korenia
• 1 PL šťavy z citróna

Ešte potrebujeme:
• ponorný mixér
• silikónovú formu na muffiny

Príprava:

1. Na prípravu aspiku rajčiny umyjeme a pri stopke nakrojíme do kríža. Vložíme do hrnca s vriacou vodou a asi 15 minút povaríme. Rajčiny vyberieme, olúpeme šupku a necháme schladnúť.
2. Želatínu necháme napučať s vodou podľa návodu na obale.
3. Olivy, mozzarellu a bazalku nakrájame nadrobno. Rajčiny rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme nakrájané prísady. Dochutíme soľou, čili a šťavou. Želatínu rozohrejeme (nevaríme) a metličkou ihneď vmiešame do zmesi. Zmes nalejeme do formy vypláchnutej studenou vodou a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

TIP: Aspik veľmi dobre chutí aj s lahôdkovou cibuľkou.


Silvestrovské cupcakes s vaječným likérom

voňavé a veselé

ľahká príprava
Doba prípravy: asi 20 minút
Doba pečenia: asi 20 minút
Vystačí na: 12 kusov

Na cesto:
2 vajcia
100 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
130 ml oleja
130 ml vaječného likéru
230 g polohrubej múky
2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
Na krém:
1 balenie Krémovej náplne s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker
3 PL vaječného likéru
200 ml studeného mlieka
3 zarovnané PL práškového cukru
Na ozdobenie:
Mini konfety dúhové Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
formu na muffiny
12 papierových košíčkov na muffiny
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom, vanilínovým cukrom, olejom a likérom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľaháme dohladka. Cesto nanesieme do košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 20 minút
2. Na prípravu krému pripravíme krémovú náplň s mliekom a rozmiešanými 3 PL vaječného likéru a cukrom podľa návodu na obale. Naplníme cukrárske vrecko, nanesieme na vychladnuté cupcakes a odložíme do chladničky.
3. Pred podávaním cupcakes ozdobíme konfetami.

TIP:
Cupcakes môžeme pred ozdobením jemne pokvapkať vaječným likérom.