Fandite s Herou a vyhrajte lístky na finálový zápas MS v hokeji!

Fandite s Herou a vyhrajte lístky na finálový zápas MS v hokeji!

Upečený cupcake v národných farbách, či na motívy hokeja vám navyše môže vyhrať dve vstupenky na finálový zápas Majstrovstiev sveta v hokeji a mnoho ďalších hodnotných cien. Ak nie ste veľkými hokejovými nadšencami, upečte cupcake a získajte lístky, ktoré darujete vašim synom, mužom, otcom, dedkom, alebo komukoľvek, koho máte radi. Veď potešiť svojich blízkych je tak jednoduché. Fotografie svojich výtvorov môžete prihlásiť a zapojiť sa tak do súťaže cez facebookové stránky Pečenie je radosť. Súťaž štartuje presne 1. mája 2015 o ôsmej hodine a súťažiť môžete do 15. mája 2015 do sedemnástej hodiny. Viac informácií o súťaži hľadajte na facebookovom profile Pečenie je radosť: https://www.facebook.com/peceniejeradost.

Hokejové Red Velvet cupcakes so smotanovým krémom

na 12 stredných cupcakes

Korpus:
• 120 g tortovej múky (100 g hladkej múky + 20 g kukuričného škrobu)
• 50 g kakaa holandského typu
• ½ lyžičky prášku do pečiva
• ½ lyžičky soli
• 1 vajce
• 70 g Hera Maslová príchuť
• 100 g kryštálového cukru
• 50 g vanilkového cukru
• 120 ml cmaru
• lyžička octu
• ½ lyžičky jedlej sódy
• červené potravinárske farbivo – gélové

Krém:
• 250 ml plnotučného mlieka
• 1 vrecúško smotanového pudingu
• 60 g kryštálového cukru
• 200 g Hera maslová príchuť
• modré potravinárske farbivo
• červené potravinárske farbivo

Ako si ich pripravíte?

Korpus:

Najskôr si pripravte tortovú múku. Na ňu budete potrebovať 100 g hladkej múky a 20 g kukuričného škrobu. Aspoň dvakrát preosiatu hladkú múku si zmiešate s kukuričným škrobom a zmes ešte raz na záver preosejete.
Rúru necháte predhriať na 170°. Zmäknutú Heru Maslová príchuť vyšľaháte do peny. Potom postupne prisypávate preosiaty cukor, až kým nebude pena hladká a nadýchaná. Potom vmiešate celé vajce.
V ďalšej miske si sfarbíte cmar (jeho farba by mala byť naozaj veľmi výrazná).
V ďalšej veľkej mise si zmiešaním tortovej múky, kakaa, vanilkového cukru, prášku do pečiva a soli vytvoríte sypkú zmes. Tú do cesta postupne zašľaháte striedavo so sfarbeným cmarom – vždy končíte múčnou zmesou.
V hrnčeku zmiešate sódu s octom a vzniknutú penu rýchle vmiešate do cesta.
Košíčky napečenie ihneď plníte do 3/4 a dáte piecť na 20-22 minút. Hneď ako sú košíčky upečené, necháte ich ešte 5 minút v plechu na pečenie alebo košíčkoch, a potom ich premiestnite na chladiacu mriežku.

Tip:
Ak vynecháte červené farbivo, autentická chuť Red Velvet zostane, akurát košíčky nebudú červené.

Smotanový krém:

Väčšiu časť mlieka nalejete do kastrólika, pridáte cukor a povaríte. Puding dobre rozmiešate vo zvyšnom studenom mlieku, prilejete k variacej sa zmesi a miešate tak dlho, až táto zmes zhustne a krátko prebuble. Stratí sa tak chuť škrobu.
Pripravený puding prelejete do misy na šľahanie a necháte ho v nej úplne vychladnúť. Povrch pudingu ľahko posypete kryštálovým cukrom, aby na ňom nevznikla kožka.
Do vychladeného pudingu vmiešate po kúskoch Heru Maslová a šľaháte, až kým vám nevznikne hladký krém.
Na efekt trikolóry si pripravíte cukrárske vrecúško so špičkou a pomocou obyčajného štetca nakreslíte do vrecúška niekoľko farebných liniek. Vrecúško už len naplníte pripraveným krémom a zdobíte cupcakes.
Nakoniec môžete cupcakes posypať farebnými cukrárenskými ozdobami.